14 تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را نمی توان نادیده گرفت چرا که امری مهم برای کلیه داوطلبان يادگيری زبان است. از جمله کارهای مهم داوطلبان برای يادگيری تمامی دروس، خلاصه نویسی مطالب مهم در زمان مطالعه است. تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان های خارجی نیز همچون سایر دروس بسیار زیاد است.

در ادامه ی این مطلب از زبان نگار به 14 تاثیر مهم خلاصه نویسی بر روی یادگیری زبان و مراحل خلاصه نویسی می پردازیم.

در واقع خلاصه نویسی در پیشرفت و بازدهی خواننده تاثیر فراوانی دارد و دقت و تمرکز فرد را افزایش می‌دهد. افرادی که خلاصه نویسی می‌کنند نسبت به سایر افراد، بازدهی بیشتری دارند و می‌توانند حجم زیادی از مطالب را در مدت زمان کمتری مطالعه کرده و یاد بگیرند. تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان نیز به همین شکل است.

افرادی که خلاصه نویسی نمی‌کنند به مرور نسبت به درس سرد و بی انگیزه می‌شوند، زیرا تمرکز کافی را ندارند و در یادآوری و بازیابی مطالب دچار مشکل می‌شوند. و همچنین نمی‌توانند مطالب جدید را هوشمندانه در ذهن خود پردازش کرده و آن‌ها را یاد بگیرند.

اگر شما هنگام خواندن زبان مطالب را دسته بندی و خلاصه نویسی کنید؛ بدانید کار شما تاثیر فراوانی در یادگیری زبان دارد. با خلاصه نویسی بازدهی شما نسبت به کسانی که صرفا روخوانی و حفظ می‌کنند، بسیار بیشتر خواهد بود.

شما حین یادگیری یک زبان جدید هر روز قواعد و نکات جدیدی را یاد می‌گیرید. بنابراین حجم و میزان دانسته‌های شما همواره در حال افزایش است.

برای استفاده درست از زمان، باید مطالب را اولویت بندی کنید و اصول و چگونگی خلاصه نویسی را به خوبی فرا بگیرید. در این صورت بازدهی و همچنین نمرات شما در آزمون‌های زبان افزایش می‌یابد.

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان
تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

تعریف خلاصه نویسی و چگونگی تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

خلاصه نویسی نوعی یادداشت برداری حرفه ای است که به پیشرفت شما کمک زیادی می‌کند. تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان چیزی فراتر از حد انتظار است.

تعریف خلاصه نویسی : خلاصه نویسی به معنای نوشتن مطالب کلیدی و مهم برای هر بخشی از کتاب که می‌خوانید است. برای بهره‌مندی از تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان، بعد از هر قسمتی که می‌خوانید؛ آنچه را از متن برداشت کرده‌اید؛ به صورت محاوره‌ای و به زبان ساده بنویسید.

برای افزایش تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان باید اصول خلاصه نویسی را بیاموزید و به آن‌ها پایبند باشید تا از مزایای آن در گذر زمان بهره ببرید. در این مقاله شما را با اصول خلاصه نویسی، مراحل آن و تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان بیشتر آشنا می‌کنیم.

خلاصه شما باید دارای کلمات و عبارات مهم متن باشد. در این صورت با خواندن خلاصه کل مطلب را در ذهن بازیابی خواهید کرد. زبان با کلمات کلیدی و مهم هر درس به خوبی مرور و توصیف می‌شود و این تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را تایید می‌کند.

اهمیت خلاصه نویسی : خلاصه نویسی روشی بسیار مناسب برای یادگیری و به خاطر سپردن مطالب است. شما با خلاصه نویسی می‌توانید مطالب را راحت تر یاد بگیرید و آسان تر مرور کنید. مرور زیاد خلاصه ها در یادگیری مطالب جدید تاثیر بسزایی دارد. مهم‌ترین تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان نیز همین مورد است.

عدم نوشتن خلاصه باعث می‌شود برای هر بار مرور مطالب، دوباره به کتاب و جزوه مراجعه کنید و از نو شروع کنید.

همچنین دقت کنید که خلاصه را به صورت مختصر و مفید بنویسید. نوشتن جزئیات زیاد در خلاصه باعث هدر رفتن زمان شما می‌شود و تاثیری در یادگیری نیز ندارد. تعداد لغات موجود از خلاصه شما نباید از تعدادی معین بیشتر باشد زیرا در صورت بیشتر بودن تاثیر منفی خواهد داشت. نوشتن عبارات کلی و مهم‌تر تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را افزایش می‌دهد.

روش‌های خلاصه نویسی : خلاصه نویسی روش‌های متعددی دارد. شما باید با توجه به سبک مطالعه و شیوه‌های یادگیری خود، روش مناسب خود را پیدا کنید. با خلاصه نویسی حجم زیادی از مطالب را با زبان ساده در چند خط خلاصه می‌کنید تا برای مرور و بازیابی مجدد در روزهای آتی از آن استفاده کنید. در ادامه مراحل و نکات لازم را برای افزایش تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان بررسی می‌کنیم.

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان
تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

مراحل خلاصه نویسی

خط کشی زیر مطالب و نکات مهم : اغلب افراد هنگامی که برای اولین بار مطلبی را می‌خوانند؛ با استفاده از خودکار و مدادهای رنگی زیر نکات کلیدی خط می کشند و قسمت‌های مهم را از سایر قسمت‌ها که اهمیت کمتری جدا می‌کنند.

شما نیز با خط کشی زیر مطالب مهم میتوانید در بازه‌های مرور به جای خواندن کل مطلب فقط جاهایی که مشخص و خط کشی شده را مطالعه کنید. نکات مهم را بنویسید و آن‌ها را هر روز مرور کنید تا از تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان آگاه شوید.

استفاده از لحن عامیانه و روان : اگر پاراگرافی را می‌خوانید و با کلمات سخت و لحن غیر قابل درک مواجه می‌شوید؛ حتما از این روش استفاده کنید. در این روش شما پاراگراف‌ها را به زبان عامیانه و روان برای خود توضیح می‌دهید و آنچه را متوجه شده‌اید؛ به زبان ساده روی کاغذ می‌نویسید. لحن عامیانه در نوشتن خلاصه به افزایش تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان کمک زیادی می‌کند.

نوشتن جملات و کلمات مهم : در این روش فقط قسمت‌های مهم را یادداشت کنید‌. این روش یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌ها برای خلاصه نویسی است‌. کلمات مهم و کلیدی را یادداشت کنید و با کلمات ربط آن ها را به هم مرتبط کنید‌.

استفاده از مترادف ها : گاهی بعضی جملات و کلمات برای خواننده غیر قابل درک است. سعی کنید به جای این کلمات از مترادف و هم معنی ها استفاده کنید. ساده کردن مطالب در یادگیری آن تاثیر بسزائی دارد. مترادف پیدا کردن برای واژه های سخت زبان یکی از مهم ترین قسمت ها برای یادگیری این درس است.

بازخوانی آنچه یادداشت می‌کنید : بعد از نوشتن، خلاصه خود را مرور کنید. مرور این مطالب به شما اطمینان می‌دهد که همه مطالب مهم را یادداشت کرده‌اید و همچنین به تثبیت این نوشته‌ها در ذهن شما کمک می‌کنید‌.

حاشیه نویسی : برخی از افراد بجای نوشتن مطالب مهم در کاغذی جداگانه از حاشیه کتابی که مطالعه می‌کنند استفاده می‌کنند. این افراد نکات مهم را در حاشیه کتاب زبان خود می‌نویسند. این امر به مرور مطالب مهم در کنار متن اصلی کمک می‌کند.

مطالب را منظم و دسته بندی شده بنویسید : برای نوشتن خلاصه حتما ابتدا مطالب را دسته بندی کنید‌. برای این کار می‌توانید از جدول‌ها و یا فلش و خطوط استفاده کنید. در این صورت مطالب به صورت مجزا و طبقه بندی شده نوشته می‌شوند. این امر به افزایش تمرکز و بازدهی شما حین خواندن خلاصه کمک می‌کند. فراموش نکنید دسته بندی مناسب تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را چندین برابر میکند.

استفاده از رنگ های مختلف : سعی کنید برای نوشتن خلاصه از خودکارهای رنگی استفاده کنید. این امر به زیبایی و نظم نوشته شما کمک بسیاری می‌کند. همچنین انگیزه شما را برای مرور چند باره آن افزایش می‌دهد. خواندن مطالب رنگی و جذاب، تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را افزایش می‌دهد.

خواندن چندین باره متن : متن مورد نظر را پیش از نوشتن خلاصه حداقل دوبار بخوانید. تمامی مطالب را ابتدا به طور کامل متوجه شوید، دسته بندی کنید و سپس آن‌ها را روی کاغذ بنویسید.

با رعایت اصول و مراحل بالا، تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان بیش از پیش افزایش می‌یابد. خلاصه کردن به شما در مرور مطالب و بازیابی آن‌ها سر جلسه امتحان کمک شایانی می‌کند.

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان
تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

1. یادگیری بهتر و راحت‌تر مطالب هنگام مطالعه

2. تقویت رشد فکری انسان و کمک به پرورش ذهن

3. تمرینی برای رشد مهارت نویسندگی

4. امکان مرور‌های چندین باره برای جلوگیری از فراموشی مطالب

5. ایجاد نظم ذهنی برای خواننده

6. ایجاد انگیزه برای مطالعه و مرور بیشتر

7. کمک در به خاطر سپردن مطالب

8. کمک به آشنایی بیشتر با کتاب به شکل دقیق و جزئی

9. خلاصه نویسی به فرد اطمینان می‌دهد که کار مفیدی انجام می‌دهد و محتوای مفید و کاربردی تولید می‌کند. یادگیری بدون نوشتن و یادداشت برداری معنا و مفهومی ندارد.

وقتی شما حین خواندن زبان مطالب مهم را می‌نویسید؛ به صورت پویا و فعال مطالب را یاد می‌گیرید. یادگیری به شیوه فعال یکی از بهترین تاثیرات خلاصه نویسی در یادگیری زبان است.

10. خلاصه نویسی به فرد کمک می‌کند که نکات مهم زبان را به خوبی فرا بگیرد و از مطالب جزئی و غیر مهم چشم پوشی کند. در واقع خلاصه نویسی به استخراج طلا از معدن تشبیه می‌شود؛ یعنی استخراج نکات مهم هر پاراگراف و توجه ویژه به آن. توجه به نکات مهم تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را افزایش می دهد.

11. خلاصه نویسی باعث صرفه جویی در وقت و زمان شما می‌شود. فرض کنید شما امتحان زبان دارید و قرار است کل کتاب را امتحان بدهید. اگر قرار باشد کل کتاب را از اول شروع به خواندن کنید و دنبال نکات و مطالب مهم بگردید؛ زمان زیادی را هدر می‌دهید و احتمالا هم به نتیجه دلخواه خود نمی‌رسید. زیرا پیدا کردن نکات با توجه حجم بالای کتاب و کم بودن زمان، عملا غیر ممکن است.

اما اگر شما از پیش خلاصه نویسی کرده باشید؛ تمام این نکات را حاضر و آماده دارید و فقط کافی است آن‌ها را چندین بار مرور کنید. این امر دلیل واضحی برای تایید تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان است.

12. شما حین خلاصه نویسی به زبان خودتان می‌نویسید و آنچه را درک کردید، شرح می‌دهید. این امر مرور و یادآوری مطالب را برای شما خیلی راحت می‌کند.

13. خلاصه نویسی مهارت خواندن را در شما بهبود می‌بخشد. زیرا شما حین خلاصه نویسی می‌آموزید چگونه ایده‌های مهم و طلایی را از متن استخراج کنید.

تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان
تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان

14. کمک به تمرکز و یادگیری بهتر و با بازدهی بیشتر هنگام مطالعه کتاب اصلی

همانگونه که می‌دانید زبان درسی فرار است و احتیاج به تمرین و تکرار فراوان دارد. در صورت عدم تکرار، مطالب زبان به تدریج به فراموشی سپرده می‌شود.

سعی کنید خلاصه اصولی از مطالب بنویسید. قوانین و گرامر زبان را خلاصه و مرور کنید. لغات را روزی دو بار به تعدادی مشخص بخوانید تا تاثیر خلاصه نویسی در یادگیری زبان را به طور کامل حس کنید.