آزمون (تومر) Tomer یک آزمون رسمی زبان ترکی استانبولی و یکی از سطح بالاترین کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی در استانبول است.
آزمون (تومر) Tomer در چند سال اخیر تبدیل به یکی از مهمترین آزمون ها برای تحصیل در دانشگاهی ترکی شده است. این بدان معناست کسانی که می خواهند در کشور ترکیه به تحصیل بپردازند باید در این آزمون شرکت کنند.
در این مطلب از زبان نگار می خواهیم به معرفی و بررسی جامع آزمون (تومر) Tomer بپردازیم و با منابع، نحوه ی ثبت نام و نکاتی که باید برای شرکت در آزمون بدانید آشنا شویم.
آزمون (تومر) Tomer چیست؟
کلمه ی TÖMER به معنی مرکز آموزش زبان ترکی است. همانطور که از اسمش مشخص است این آزمون به زبان ترکی برگزار می شود. اما باید در نظر داشته باشید کسانی که می خواهند در رشته هایی به زبان انگلیسی ثبت نام کنند باید به جای آزمون (تومر) Tomer در آزمون های تافل و یا آیلتس شرکت کنند.
هدف این آزمون سنجش و ارزیابی مهارت زبان ترکی داشنجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه های ترک زبان است و به صورت هفتگی برگزار می شود.
می توانید با گذراندن دوره های زبان ترکی استانبولی خود را به بهترین نحو برا این آزمون آماده کنید. همچنین بهتر است که در این مسیر از راهنمایی ها و مشورت های یک معلم زبان ترکی استانبولی نیز بهره مند شوید تا بتوانید با آمادگی هرچه تمام تر با آزمون ها مواجه شوید.
با آموزش آنلاین ترکی استانبولی به این زبان تسلط پیدا کنید! 😊
هزینه ی ثبت نام در این آزمون 100 یورو است. حداقل نمره ی مورد نیاز آزمون (تومر) Tomer برای شرکت در کالج ها و دانشگاه ها 60 می باشد. در این آزمون شما باید در مدت 240 دقیقه به 100 پرسش پاسخ دهید. نتایج آزمون طی 3 تا 15 روز پس از آزمون اعلام خواهند شد.
انواع آزمون (تومر) Tomer
آزمون (تومر) Tomer دو نوع است:
- دیپلم
- گواهی TOMER (Sertifika)
انواع دیپلم ها
- گواهی سطح مبتدی
- گواهی مقطع راهنمایی
- گواهی سطح متوسط
- دیپلم
در پایان هر یک از این کلاس ها و دریافت نمره ی نهایی، زبان آموز می تواند به کلاسی بالاتر برود. در این کلاس ها زبان آموز باید بتواند تمامی مهارت های اساسی زبان ترکی استانبولی را پشت سر بگذارد. اگر شما مردود شوید باید دوباره در کلاس شرکت کنید.
البته اگر شما برای اولین بار در یک مهارت مردود شوید می توانید در آزمون جبرانی شرکت کنید اما اگر دوباره نیز در آن مهارت و یا در بیش از یک مهارت مردود شوید باید دوباره از نو در آزمون (تومر) Tomer شرکت کنید. در نهایت پس از گذراندن تمامی کلاس ها مدرک دیپلم به شخص تعلق می گیرد.
گواهی TOMER (Sertifika)
در بالا توضیح دادیم که آزمون (تومر) Tomer چیست. از این تست برای درس خواندن و مهاجرت به کشور ترکیه استفاده می شود.
انواع تست برای دوره های 6 ماهه تا دو ساله اعتبار دارند و در دو سطح برگزار می شوند. یکی از این دو سطح، سطح مقدماتی است که برای 6 ماه اعتبار دارند و متقاضیان در این تست حداقل باید از سطح B2 عبور کنند تا بتوانند گواهی ابتدایی را دریافت کنند.
با این شرایط، گواهی TOMER برای دو سال معتبر خواهد بود. اگرچه برای دریافت گواهی متوسطه زبان آموز باید بتواند از سطح B1 عبور کند.
سطوح آزمون (تومر) Tomer
آزمون (تومر) Tomer از 6 سطح از A1 تا C1 تقسیم بندی می شود. خلاصه از این تقسیم بندی در ادامه آمده است:
- سطح A1: در این سطح، زبان آموز می تواند پاسخی ساده به سوالاتی ساده بدهد.
- سطح A2: در این سطح، زبان آموز دانش پایه را از زبان ترکی کسب کرده است و می تواند به مسائل پیش بینی شده پاسخ دهد. بازه ی امتیاز در این سطح از 50 تا 59 است.
- سطح B1: در این سطح، زبان آموز باید دانشی در حد متوسط از زبان ترکی استانبولی داشته باشد که در این سطح می تواند کار خود را در شرایط پیش بینی نشده و غیر عادی پیش ببرد. بازه ی امتیاز این سطح از 60 تا 65 است.
- سطح B2: در این سطح، زبان آموز باید دانشی خوب و قابل قبول از زبان ترکی استانبولی داشته باشد تا بتواند موقعیت های بی شماری را درک کند. بازه ی امتیاز این سطح از 66 تا 70 است.
- سطح C1: در این سطح زبان آموز باید دانش بسیار خوبی از زبان ترکی استانبولی داشته باشد و باید بتواند به تنهایی از پس مشکلات پیش بینی نشده بر آید. بازه ی امتیاز این سطح از 71 تا 100 است.
- سطح C2: این سطح بالاترین سطح در زبان ترکی استانبولی است که زبان آموز در حدی بر این زبان تسلط دارد که انگار زبان مادری اش است.
نکته ی مهم: باید بدانید که متقاضیانی که امتیازی زیر 50 کسب می کنند موفق به دریافت گواهی TOMER نخواهند شد.
مهارت های آزمون (تومر) Tomer
آزمون (تومر) Tomer تحت مهارت های مقابل برگزار می شود:
- درک زبانی
- خوانش
- مکالمه
- نوشتن
مهارت های آزمون (تومر) Tomer شامل 6 بخش می شوند که انتظار می رود متقاضیان آن ها را با موفقیت پشت سر بگذارند. این بخش ها متشکل موارد زیر می باشند:
- مکالمه
- خواندن
- ساختن
- شنیداری
- نوشتن
- تلفظ
- ارتباط برقرار کردن
منابع آزمون (تومر) Tomer
منابع زیادی برای آماده شدن برای آزمون (تومر) Tomer موجود می باشند. مهمترین ها به شرح زیر می باشند:
- مجموعه کتاب HiTiT: این کتاب ها به صورت اختصاصی برای متقاضیان آزمون (تومر) Tomer نوشته شده اند. در حقیقت این مجموعه کتاب می تواند مهمترین منبع برای موفقیت شما در این آزمون باشد. البته چیزی که شما باید در آزمون (تومر) Tomer در نظر بگیرید هدف شما از شرکت در آزمون است. به عنوان مثال آیا شما نتیجه ی این آزمون برای شرکت در دانشگاه می خواهید یا برای دریافت ویزای کاری.
- مجموعه کتاب های MER: در پایان این کتاب ها، به نمونه سوالات آزمون (تومر) Tomer دسترسی خواهید داشت.
- همچنین می توانید از فرهنگ لغت های ترکی استفاده کنید. مهم ترین این فرهنگ لغت ها Büyük Türkçe Sözlük است.
- کتاب HiTiT، که مخصوص آزمون TOMER نوشته شده و آماده شده است، در تعدادی از مراکز آموزش زبان در سراسر جهان تدریس می شود.
می توانید بهترین کتاب های آموزش زبان ترکی استانبولی را برای هر سطح مد نظرتان از زبان نگار خریداری کنید تا بتوانید به بهترین نحو خود را برای این آزمون آماده کنید.
امتیاز دهی آزمون (تومر) Tomer
حداقل نمره برای هر بخش 10 و حداکثر برای هر درس 25 است و در نهایت، نمره ی کل این آزمون 100 می باشد. بخش درک مطلب شامل 25 امتیاز است. در حالی که بخش مکالمه شامل 15 امتیاز و بخش توضیح شفاهی 10 امتیاز است. توضیح کتبی نیز شامل 25 امتیاز است.
زبان نگار همچنین آموزش آنلاین ترکی استانبولی را حرفه ای ترین اساتید و به روز ترین متد های تدریس ارائه می دهد.
محل آزمون (تومر) Tomer
مرجع اصلی برگزار کننده ی آزمون TÖMER در دانشگاه آنکارا است. همه این آزمون ها توسط دانشگاه های سراسر جهان برگزار می شوند. دانشگاه آنکارا با هدف گسترش زبان ترکی در سراسر جهان، آژانس هایی را برای گسترش زبان ترکی تأسیس کرده است.
آزمون (تومر) Tomer هر سال در ترکیه و در اکثر شهرها برگزار می شود، با این حال تعداد شرکت کنندگان در این آزمون در استانبول بیشتر است زیرا تقریبا هر هفته این آزمون برای کارجویان و افرادی که به دنبال اخذ تابعیت ترکیه هستند برگزار می شود.
البته ثبت نام در آزمون (تومر) Tomer را می توانید از کشور مبدا خود انجام دهید.
توجه داشته باشید که برای ثبت نام در آزمون (تومر) Tomer نیازی به اخذ ویزای ترکیه نخواهید داشت، اما می توانید به راحتی حتی در صورت داشتن ویزای توریستی در این آزمون در ترکیه شرکت کنید.
با توجه به آمادگی های دانشگاه آنکارا، هرکسی در هر نقطه از جهان، به راحتی به این آزمون دسترسی خواهد داشت. پس از ثبت نام و پرداخت هزینه ی آزمون، گذرواژه ای به شما داده می شود که به شما امکان می دهد وارد پروفایل UTS خود شوید و در آزمون شرکت کنید. نتایج آزمون (تومر) Tomer ظرف 3 تا 15 روز کاری اعلام می شود.
زبان نگار کلاس های زبان ترکی استانبولی را به صورت دوره های آنلاین و حضوری برگزار می کند تا در این راه بتواند همراه و راهنمای شما باشد. هزینه کلاس ترکی استانبولی را می توانید به صورت آنلاین هم پرداخت کنید!
مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون (تومر) Tomer
چگونه در آزمون (تومر) Tomer ثبت نام کنیم؟ برای شرکت در این آزمون به چه مدارکی نیاز داریم؟ برای شرکت در این آزمون ، باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- دو عکس پرسونلی
- گذرنامه
- اگر پاسپورت ندارید، کارت شناسایی تان را به ترکی ترجمه کنید
- هزینه آزمون را پرداخت کنید
هزینه ثبت نام در آزمون (تومر) Tomer
هزینه آزمون (تومر) Tomer بسته به برگزار کننده می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، برای شرکت در این آزمون، متقاضی باید حدود 150 یورو برای اخذ دیپلم TÖMER پرداخت کند. به طور معمول هزینه شرکت در این آزمون حدود 100 یورو است.