آزمون تومر یک آزمون معتبر زبان ترکی استانبولی است که مهارت های زبانی شما را مورد سنجش قرار می دهد. در این مطلب از زبان نگار می خواهیم به معرفی و بررسی منابع آزمون تومر Tomer بپردازیم و ببینیم که نحوه ی شرکت و موفقیت در این آزمون چگونه است.
آزمون تومر Tomer چیست؟
آزمون تومر Tomer یک آزمون رتبه بندی و صدور مدرک دانش زبان ترکی استانبولی است که سطح شما در زبان ترکی استانبولی شما را به عنوان یک زبان خارجی ارزیابی می کند.
افرادی که در این امتحان با موفقیت قبول شوند، گواهی متناسب با سطح زبان ترکی استانبولی خود دریافت می کنند. این گواهینامه در اکثر دانشگاه های ترکیه پذیرفته شده است و افرادی که دارای این مدرک هستند می توانند در رشته های مورد نظر خود تحصیل کنند. البته شرط این پذیرش این است که شما به سطح مورد نظر دانشگاه رسیده باشید و این گواهینامه مدرک مهارت زبانی شما باشد.
آزمون تومر Tomer دارای 6 سطح می باشد:
- سطوح A1 و A2: سطح ابتدایی
- سطوح B1 و B2: سطح متوسط
- سطوح C1 و C2: سطح پیشرفته
هزینه ی ثبت نام در این آزمون 100 یورو است. حداقل نمره ی مورد نیاز آزمون تومر Tomer برای شرکت در کالج ها و دانشگاه ها 60 می باشد. در این آزمون شما باید در مدت 240 دقیقه به 100 پرسش پاسخ دهید. نتایج آزمون طی 3 تا 15 روز پس از آزمون اعلام خواهند شد.
شما برای شرکت در این آزمون باید در کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی که توسط موسسه Tomer برگزار می شوند شرکت کند. در پایان هر یک از این کلاس ها و دریافت نمره ی نهایی، زبان آموز می تواند به کلاسی بالاتر برود. در این کلاس ها زبان آموز باید بتواند تمامی مهارت های اساسی زبان ترکی استانبولی را پشت سر بگذارد. اگر شما مردود شوید باید دوباره در کلاس شرکت کنید.
البته اگر شما برای اولین بار در یک مهارت مردود شوید می توانید در آزمون جبرانی شرکت کنید اما اگر دوباره نیز در آن مهارت و یا در بیش از یک مهارت مردود شوید باید دوباره از نو در آزمون تومر Tomer شرکت کنید. در نهایت پس از گذراندن تمامی کلاس ها مدرک دیپلم به شخص تعلق می گیرد.
از دوره های آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی و هم چنین آموزش حضوری می توانید آمادگی لازم را برای کسب مدارک زبان ترکی استانبولی استفاده کنید.
منابع آزمون تومر Tomer
مسلما مهمترین امر در آمادگی برای این آزمون دانستن منابع آزمون تومر Tomer است. اصلی ترین منابع آزمون تومر Tomer موارد زیر می باشند:
- مجموعه کتاب Hitit: این کتاب ها از اصلی ترین منابع آزمون تومر Tomer می باشند و می تواند مسیر موفقیت در این آزمون باشند. این کتاب ها به صورت اختصاصی برای آزمون Tomer تالیف شده اند.
- کتاب Tomer یک مرجع فارسی است که به معرفی و بررسی نکات، باید ها و نباید های این آزمون می پردازد. این کتاب یکی از منابع آزمون تومر Tomer است که می تواند به عنوان منبع اصلی معرفی شود که همه چیز درباره آزمون در آن نوشته شده است.
- می توانید از کتاب گرامر آسان زبان ترکی استانبولی برای آمادگی برای سوالات گرامری آزمون نیز استفاده کنید.
- مجموعه کتاب MER: این مجموعه کتاب نیز یکی از منابع آزمون تومر Tomer است که در آن به نمونه سوالات این آزمون دسترسی خواهید داشت.
- مهمترین فرهنگ لغت ترکی که یک از بهترین منابع آزمون تومر Tomer نیز می باشد فرهنگ لغت Büyük Türkçe Sözlük است که با کمک آن می توانید بر لغات و عبارات این زبان مسلط شوید.
- کتاب راهنمای آزمون تومر (Uzaktan Türkçe Sınavı TÖMER) که توسط انتشارات دانشگاه آنکارا و دانشگاه قاضی تالیف و نوشته شده است، تمامی نکات مهم و ضروری آزمون تومر را برای متقاضیان گردآوری کرده و ارائه داده است.
شما می توانید بهترین کتاب های آموزشی زبان ترکی استانبولی را به همراه منابع آزمون تومر Tomer از زبان نگار تهیه فرمایید.
امتیاز دهی آزمون تومر Tomer
برای موفقیت و دستیابی به نمره کافی در آزمون تومر Tomer با توجه به هدفی که از اخذ مدارک زبان ترکی استانبولی دارید، چند نکته وجود دارد که باید بدانید:
- اگر قصد ادامه تحصیل دارید، باید مدرک تومر C1 را دریافت کنید.
- کتاب استاندارد برای شرکت در آزمون تومر مجموعه کتاب Hitit می باشد.
- برای ارتقای سطح و موفقیت در آزمون تومر Tomer بهتر است در دوره های تخصصی شرکت و آزمون های قبلی این مرکز را برای مطالعه انتخاب کنید.
- برخی از مدارک زبان ترکی استانبولی تومر Tomer دارای اعتبار کوتاه مدت است.
- مدارک زبان ترکی استانبولی تومر Tomer با اعتبار دائمی نیز صادر میشوند.
امتیازدهی این آزمون بدین صورت است که حداقل نمره برای هر بخش 10 و حداکثر برای هر نمره برای هر بخش 25 است و در نهایت، نمره ی کل این آزمون 100 می باشد. بخش درک مطلب شامل 25 امتیاز است. در حالی که بخش مکالمه شامل 15 امتیاز و بخش توضیح شفاهی شامل 10 امتیاز می باشد. توضیح کتبی نیز شامل 25 امتیاز است.
شما با شرکت در دوره های زبان ترکی استانبولی زبان نگار و مطالعه ی صحیح و کامل منابع آزمون تومر Tomer می توانید به بهترین نتایج در این آزمون دست پیدا کنید.
نحوه ی شرکت و ویژگی های آزمون تومر Tomer
اولین قدم برای شرکت در آزمون تومر Tomer ثبت نام در این آزمون است. شما برای ثبت نام نیاز به 2 قطعه عکس پرسونلی، گذرنامه، پاسپورت و فیش پرداخت هزینه ی آزمون دارید. البته در اینجا لازم است به این نکته توجه کنید که در صورت نداشتن پاسپورت می توانید کارت شناسایی تان را به زبان ترکی استانبولی ترجمه نمایید.
مهارت های آزمون تومر Tomer شامل 6 بخش می باشند که شما می توانید با مطالعه ی منابع آزمون تومر Tomer به خوبی بر تک تک آن ها مسلط شوید. این 6 مهارت عبارتند از:
- مکالمه
- خواندن
- ساختن
- شنیداری
- نوشتن
- تلفظ
- ارتباط برقرار کردن
این آزمون عموما در شهر های آنکارا و استانبول و در خاک کشور ترکیه برگزار می شود. تعداد متقاضیان در شهر استانبول به صورت قابل توجهی بیشتر است چرا که این آزمون هر هفته ارائه می شود. البته شما می توانید از کشور مبدا خود و به صورت آنلاین نیز در این آزمون شرکت نمایید.
زبان نگار کلاس های زبان ترکی استانبولی را به صورت دوره های آنلاین و حضوری برگزار می کند تا در این راه بتواند همراه و راهنمای شما باشد. هزینه کلاس ترکی استانبولی را می توانید به صورت آنلاین هم پرداخت کنید!
انواع آزمون تومر Tomer دو نوع است: 1) دیپلم و 2) گواهی TOMER (Sertifika)
انواع دیپلم ها نیز به شرح زیر می باشند:
- گواهی سطح مبتدی
- گواهی مقطع راهنمایی
- گواهی سطح متوسط
- دیپلم
انواع آزمون های تومر Tomer برای دوره های 6 ماهه تا دو ساله اعتبار دارند و در دو سطح برگزار می شوند. یکی از این دو سطح، سطح مقدماتی است که برای 6 ماه اعتبار دارد و متقاضیان در این آزمون حداقل باید از سطح B2 عبور کنند تا بتوانند گواهی ابتدایی را دریافت کنند.
با این شرایط، گواهی TOMER برای دو سال معتبر خواهد بود. اگرچه برای دریافت گواهی متوسطه، زبان آموز باید بتواند از سطح B1 عبور کند.