شروع یادگیری ترکی استانبولی : 5 نکته مهم که باید بدانید!
شاید تازگی ها به فکر شروع یادگیری ترکی استانبولی افتاده باشید اما ندانید که باید از کجا و چگونه شروع کنید. در این مطلب از زبان نگار می خواهیم 5 تا از مهم ترین نکات برای شروع یادگیری ترکی استانبولی را با بکدیگر بررسی کنیم.
قبل از رفتن به سراغ نکات، این را یادتان باشد که شروع یادگیری ترکی استانبولی سن نمی شناسد! یاد گرفتن زبان برای هر گروه سنی ای یک فعالیت بسیار مفید و لذتبخش به شمار می رود.
اما یادگیری هر زبانی نیاز به نکاتی دارد که هدف ما نیز از این مطلب رسیدگی به همین موضوع است. با دنبال کردن نکات زیر برای شروع یادگیری ترکی استانبولی شما می توانید بیشترین نتیجه را از تلاش های خود کسب کنید.
چقدر طول می کشد تا زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟
البته که جواب این سوال به این بستگی دارد که شما چقدر با انگیزه باشید، زبان مادری تان چه زبانی باشد، چقدر وقت بگذارید و هزاران مورد دیگر. با اینحال مطالعتی هستند که به شما می گویند که برای رسیدن به هر سطح مشخصی به چند ساعت مطالعه نیاز دارید.
خبر خوشحال کننده این است که شروع یادگیری ترکی استانبولی برای فارسی زبانان بسیار ساده تر انگلیسی زبانان یا آلمانی و فرانسوی زبانان است. چرا که قواعد زبان ترکی و فارسی تا حد زیادی به یکدیگر شباهت دارند و کلمات مشترک بسیار زیادی در این دو زبان موجود است.
یک انگلیسی زبان باید حدود 44 هفته یا 1100 ساعت برای یادگیری زبان ترکی استانبولی وقت بگذارد، اما به دلایل بالا این مدت زمان برای یک فارسی زبان به مراتب کمتر خواهد بود. همچنین پیروی از نکاتی که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت حتی این زمان را برای شما کوتاه تر هم خواهند کرد.
بجای وقت گذاشتن روی اپلیکیشن های آموزش زبان، زمان و انرژی خود را صرف شرکت در کلاس های زبان ترکی استانبولی کنید. زبان نگار بهترین دوره های زبان ترکی استانبولی را با حرفه ای ترین اساتید ایرانی و ترک برگزار می کند.
مزایای شروع یادگیری ترکی استانبولی
داشتن دانش زبانی ترکی استانبولی از جهت های زیادی بر زندگی شما تاثیر خواهد گذاشت. مانند:
- برای کسب و کار: تسلط به بیش از یک زبان نه تنها برای رزومه ی شما خوب خواهد بود، بلکه فرصت های شغلی بی نظیری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. شروع یادگیری ترکی استانبولی برای افرادی که می خواهند در شرکت های ترکی یا در این کشور شاغل باشند بسیار مفید و تاثیرگذار خواهد بود. اقتصاد صنعتی نوپای ترکیه به سرعت در حال رشد در بخش های خصوصی است و فرصت های شغلی استثنایی ای را برای افراد مسلط به زبان ترکی استانبولی به ارمغان آورده است. از آنجایی که زبان ترکی استانبولی یک زبان معمول در بین افراد مسلط بر چند زبان نیست، تسلط بر این زبان برتری قابل توجهی به شما نسبت به باقی خواهد داد.
- مسافرت: ساحل های زیبا و شهرهای خاص ترکیه این کشور را یک مقصد عالی برای توریست ها کرده است. ساحل های آفتابی، دریاهای آرام، خرابه های باستانی، بازاری پویا و معماری فوق العاده هر سال ده ها هزار توریست را به خود جذب می کنند. اما این کشور چیزی بیشتر از این جاذبه های توریستی برای ارائه دارد. زمانی که شما بتوانید به زبان ترکی صحبت کنید، لذت هایی را تجربه خواهید کرد که باقی افراد هرگز فرصت تجربه ی آن ها را نخواهند داشت. از آنجایی که زبان ترکی استانبولی شباهت زیادی با باقی زبان های گروه ترکی دارد، تسلط بر زبان ترکی استانبولی به شما این فرصت را می دهد که با مردم سواحل شرقی مدیترانه تا مردم غرب چین ارتباط برقرار کنید.
- زندگی در خارج از کشور: زمانی که شما آنقدر بر زبان ترکی استانبولی مسلط باشید که دیگر در مسافرت نیازی به مترجم حس نکنید، این ایده که زمان بیشتری را در این کشور بگذرانید بسیار هوس بر انگیز خواهد بود. اکثر شهرهای پرجمعیت، مانند استانبول، موقعیت های تحصیلی زیادی را به دانشجویان و موقعیت های شغلی بسیاری را به افرادی می خواهند در یک اقتصاد پویا و رو به رشد فعالیت کنند ارائه می دهند. بخش های ساکت تر کشور ترکیه مقصد خوبی برای گذراندن دوران بازنشستگی، به خصوص برای افرادی که به دنبال یک زندگی کم هزینه دریک جای خوش آب و هوا هستند، خواهد بود.
- فعالیت مغزی: حتی اگر شما برای سرگرمی دست به شروع یادگیری ترکی استانبولی زده اید، دانستن چندین زبان مغز شما را حتی تا کهنسالی سالم و چابک می کند. این امر به این دلیل است که دانستن هر زبان جدیدی سبب ایجاد روابط جدیدی میان نورون های مغزی می شود. هرچه اتصال های داخلی نورون های شما بیشتر باشد، حافظه و قدرت حل مسئله تان بهتر خواهد بود.
نکات شروع یادگیری ترکی استانبولی
در ادامه می خواهیم به نکاتی که باید در شروع یادگیری ترکی استانبولی در نظر داشته باشید بپردازیم. با پیروی از این نکات شما می توانید در کمترین زمان به بیشتر تسلط برسید و همزمان از یادگیری این زبان لذت هم ببرید.
1. مبتدیان باید ترکی بخوانند
خواندن زبان ترکی استانبولی فوق العاده آسان است. از آنجا که کلمات ترکی استانبولی به صورت آوایی نوشته و تلفظ می شوند، هر حرف یک صدای مختص به خود دارد و به طور جداگانه تلفظ می شود. در حروف الفبای ترکی استانبولی 29 حرف وجود دارد. در ترکی استانبولی صامت دوگانه وجود ندارد. تنها چند مورد استثنا هستند. برخی از قوانین خواندن آسان که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:
- Ş صدای “ش” می دهد.
- Ç صدای “چ” می دهد.
- C صدای “ج” می دهد.
یادگیری خواندن ترکی در همان شروع یادگیری ترکی استانبولی کمک زیادی به شما خواهد کرد. شما می توانید روزنامه ها، وبلاگ های ترکی و کتاب های درسی را زودتر و با سرعت بیشتری بخوانید.
شما می توانید بهترین کتاب های زبان ترکی استانبولی را از زبان نگار تهیه فرمایید.
2. با گرامر ترکی آشنا شوید.
درک گرامر ترکی بسیار آسان است زیرا بسیار منطقی است و تنها چند استثنا دارد. صرف افعال ساد است و از الگوی مشخصی پیروی می کند، برای اسم ها جنسیت وجود ندارد و هر اسم نیز حرف مختص به خود را ندارد. این موارد شروع یادگیری ترکی استانبولی را بسیار ساده تر خواهند کرد. با این حال شما هنوز هم نیاز دارین که وقت و تمرکز خود را بر روی گرامر این زبان بگذارید.
می توانید از هزینه کلاس ترکی استانبولی مطلع شوید و به راحتی در دوره های آموزشی حرفه ای ما ثبت نام و شرکت کنید.
هارمونی حروف صدا دار
ترکی یک زبان جمع است. این بدان معناست که شما باید ریشه کلمه را گرفته و پسوندهایی را به آن وصل کنید. اما، برای تصمیم گیری اینکه کدام پسوندها مناسب ریشه ها هستند، باید به هارمونی حروف صدادار ها نگاهی بیندازید. بعد از مدتی تشخیص اینکه کدام پسوند مناسب کدام جمله است برایتان بسیار ساده خواهد شد و آن را در ملودی کلمات حس خواهید کرد.
افعال و زمان ها
بخش بسیار مهمی از یادگیری دستور زبان ترکی تسلط بر افعال است. شما باید نحوه ی صرف افعال در زمان حال، آینده و گذشته را بیاموزید و بر آن ها مسلط شوید. با تسلط بر نحوه ی صرف افعال و دانستن معنای افعال مهم و پر کاربرد، مطمئناً بسیار راحت تر از پیش می توانید صحبت کنید.
3. به پسوندهای ترکی عادت کنید
همانطور که پیش از این گفتیم، زبان ترکی یک زبان جمع است. بنابراین شما باید قسمت هایی از زبان ترکی را بگیرید و کلمات را خودتان بسازید. شما باید به ریشه فعل نگاه کنید و پسوندها را با توجه به حروف صدا دار به آن اضافه کنید.
گاهی پسوندها اسامی را به صفت تبدیل می کنند. یا حرفه ی یک شخص را توصیف می کنند. تغییرات زیادی وجود دارد، اما نگران نباشید. تسلط بر این اجزای سازنده ی زبان ترکی نیز غیرممکن نیست. برای مبتدیان در یادگیری زبان ترکی بهترین توصیه این است که کلمات را تجزیه کنند تا به ریشه شان برسند و تمام پسوندهایی که در یک کلمه روی هم انباشته شده اند را تجزیه و تحلیل کنید. بیایید یک مثال بزنیم:
عبارت “اهل کجایی؟” به زبان ترکی می شود “nerelisin”. وقتی آن را تجزیه می کنید بسیار ساده خواهد بود: Ne-re-li-sin
- Ne = چی
- Re = پسوند مکان
- Nere = کجا
- Li = از
- Sin = تو
4. بر روی کلمات رایج ترکی تمرکز کنید
در ابتدای شروع یادگیری ترکی استانبولی، یادگیری واژگان ترکی می تواند کاری دشوار به نظر رسد. به خاطر سپردن هزاران کلمه ی جدید یک فکر ترسناک است. به خصوص اما باید بدانید که شما اصلا نیازی به این کار ندارید! تعداد زیادی از زبان آموزان زمان خود را برای یادگیری واژگان غیر ضروری تلف می کنند.
آنچه در عوض در شروع یادگیری ترکی استانبولی باید روی آن تمرکز کنید متداول ترین و رایج ترین کلمات و عبارات در زبان ترکی هستند. زیرا مردم محلی دقیقا با به کار بردن این کلمات و عبارات صحبت می کنند. آن ها تنها 20 درصد از واژگان خود را در 80 درصد از مکالمات خود استفاده می کنند. بنابراین، می توانید با یاد گرفتن حداقل واژگان بر حداکثر گفتارهای روزمره ترکی تسلط داشته باشید. این بهترین راه برای شروع یادگیری ترکی استانبولی و سریع ترین راه برای تسلط بر آن است.
زبان نگار همچنین آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی را حرفه ای ترین اساتید و به روز ترین متد های تدریس ارائه می دهد.
5. از روز اول شروع به صحبت به زبان ترکی کنید
این نکته واقعا برای افرادی که در مسیر شروع یادگیری ترکی استانبولی هستند ضروری خواهد بود. این توصیه بهترین راه برای یادگیری زبان ترکی استانبولی و تسلط بر آن در کمترین زمان ممکن است. بسیاری از زبان آموزان به این نکته بی توجهند اما شما باید از اولین درس خود به بعد به زبان ترکی استانبولی صحبت کنید.
در هنگام شروع یادگیری ترکی استانبولی نگران لهجه ی خود نباشید و اصلا خجالت نکشید. از اشتباه کردن نترسید. حتی به ندانستن لغات کافی/ قوانین گرامری/ دستور زبان های ترکی فکر نکنید. فقط شروع به صحبت کنید. همه چیز را تلفظ کنید با زبان آشنا شوید. بعد از مدتی خودتان شاهد رشد بی نظیرتان در مکالمه به زبان ترکی استانبولی خواهید بود. این کلید اصلی برای تسلط بر مکالمه برای مبتدیان است.