ترکی استانبولی برای مهاجرت! چه مدرکی باید بگیرم!؟
اگر شما هم از افرادی هستید که قصد مهاجرت به ترکیه یا کشور های ترکی زبان را دارید، نیاز به یادگیری ترکی استانبولی دارید. گذرنامه، فرم درخواست ویزا و نامه کارفرمای شما مدارک لازم برای درخواست شما هستند. مدارک دیگر باید ظرف ده روز کاری پس از درخواست شما توسط کارفرمای شما به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه (MLSS) ارائه شود. در این مقاله از زبان نگار با ما همراه باشید تا برای به مدارک و آزمون هایی را که لازم است تا در یادگیری ترکی استانبولی برای مهاجرت کسب کنید، معرفی کنیم و در آخر مقاله هم یک پیشنهاد باور نکردنی برای یادگیری ترکی استانبولی برای شما داریم.
جمهوری ترکیه کشوری فرا قاره ای است که در تقاطع اروپا و آسیا واقع شده است و از شبه جزیره آناتولی و تراکیا به منطقه بالکان گسترش می یابد.
80 میلیون نفر در این كشور سكونت دارند. پایتخت آن آنکارا است، اگرچه پرجمعیت ترین شهر آن و همچنین مرکز مالی، فرهنگی و تجاری آن استانبول است. زبان رسمی آن ترکی و واحد پول رسمی آن لیره ترکیه (TRY) است.
برای اقامت ترکیه به چه مدارکی نیاز دارم؟
فرم درخواست اجازه اقامت
اصل و کپی گذرنامه یا سند سفر.
چهار عکس بیومتریک.
اثبات منابع مالی کافی و پایدار برای مدت اقامت.
سند مالکیت محل سکونت متقاضی.
طبق هر مهاجرت دیگه ای که به هر کشور دیگر انجام می شود لازم است تا ابتدا مشخص کنید که قصد شما برای مهاجرت به ترکیه و کشورهای ترکیه زبان دقیقا چی هست؟
آیا برای تحصیل به مهاجرت می روید؟
آیا برای کار می روید؟ و…. .
بعد از اینکه مشخص کردید که هدف شما چیست و مشخص کردید که دقیقا چه کاری را میخواهید انجام دهید باید به دنبال یادگیری زبان ترکی استانبولی برای مهاجرت باشید.
آزمون های بین المللی ترکی استانبولی
آزمون تومر TÖMER
تومر مخفف مرکز آموزش زبان ترکی است و همانند آزمون یوس که در ادامه معرفی میکنم، اهمیت بسیار زیادی نزد دانشگاههای این کشور دارد. در امتحان تومر سطح مهارتی داوطلب در زبان ترکی سنجیده میشود و داوطلب آزمون باید به یک سطح قبل قبولی برسد تا بتواند در دانشگاههای کشور ترکیه پذیرش بگیرد. همانطور که در ابتدای مطلب هم گفته شد، کشور ترکیه در سالهای اخیر مقصد مهاجرت بیشتر مردم ایران شده است. بسیاری از دانشجویان ایرانی قصد دارند تا تحصیلات خود را در دانشگاههای کشور ترکیه ادامه دهند و برای انجام این کار نیاز دارند تا زبان ترکی را به خوبی یاد بگیرند.
کشور ترکیه از سیاست کشورهای انگلیسی زبان پیروی کرده است و آزمون مشخصی را برای سنجش سطح زبان داوطلبان دانشگاهها برگزار میکند. اما با این تفاوت که کشور ترکیه حتی کلاسهای آمادگی آزمون را هم توسط خود مرکز تومر برای داوطلبان برگزار میکند.
آزمون تومر چگونه برگزار میشود؟
این امتحان از آنجایی که بین المللی است در برخی از کشورهای جهان از جمله ایران برگزار میشود. باید بدانید که این آزمون به طور رسمی تحت نظر دانشگاههای شهر آنکارا و در سایر شهرهای کشور ترکیه برگزار میشود. برای شرکت در آزمون تومر در داخل کشور ترکیه نیازی نیست که ویزای خاصی را تهیه کنید. افراد ایرانی برای رفتن به کشور ترکیه نیازی به دریافت ویزای خاصی ندارند و با ویزای توریستی میتوانند به سادگی وارد خاک ترکیه شوند. در این بخش ممکن است سوالی برای افراد پیش بیاید که با وجود مراکز برگزاری آزمون در ایران، چه نیازی است که حتما به کشور ترکیه سفر کرد و هزینههای بالایی را متحمل شد.
علت معرفی این روش این است که بسیاری از مردم با سرمایه گذاری و خرید خانه به ترکیه مهاجرت میکنند یا برای انجام امور تجاری خود در طول سال بارها مسافر این کشور هستند. شرکت کردن در مرکز اصلی برگزاری آزمون و دورههای تخصصی آن، امتیازهای خاص خودش را دارد و به این دسته از افراد توصیه میشود. بسیاری از افرادی که به صورت سرمایه گذاری مهاجرت میکنند، دوست دارند تا تحصیلات خود را در دانشگاههای ترکیه ادامه دهند، به همین دلیل باید به مراکز تومر در داخل ترکیه مراجعه کنند و مدرک زبان ترکی را بگیرند. اگر شما قصد دارید قبل از سفر مدرک خود را بگیرید، میتوانید به مراکز معتبر تومر در ایران مراجعه کنید.
آزمون یوس (YÖS)
این آزمون از سال 2010 توسط سازمان سنجش کشور ترکیه برگزار میشد و نتایج آن هم از طریق همین سازمان اعلام میشد. اما از سال 2012 این امکان به دانشگاههای کشور ترکیه داده شد که هر کدام به صورت جداگانه این آزمون را برگزار کنند. پس از این تاریخ دانشگاههای خصوصی این آزمون را برای دانشجویان خارجی خود قرار میدهند و نتایج آن را هم خود دانشگاه به داوطلبین اعلام میکند.
البته برخی از دانشگاههای کشور ترکیه آزمون یوس (YÖS) را برگزار نمیکنند و از نتایج دانشگاههای دیگر برای پذیرش دانشجویان استفاده میکنند. به همین خاطر اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید ابتدا باید دانشگاه مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و با توجه به زمان اعلامی دانشگاه در این امتحان شرکت کنید.
اگر شما درخواست ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاهای کشور ترکیه را دارید باید در این آزمون شرکت کنید. دانشگاهها برا اساس ظرفیت خود و نتایج آزمون یوس باید دانشجویان خارجی را پذیرش کنند. دانشجویانی که در این آزمون نمره قبولی را کسب میکنند، میتوانند در دانشگاههای کشور ترکیه تحصیل کنند و حتی شهریه کمتری را به دانشگاه بپردازند.
با شرکت در کلاس های آمادگی آزمون یوس (YÖS) وصرف زمان و مقداری تلاش میتواند درآینده نزدیک از پرداخت هزینه های هنگفت به دانشگاههای خصوصی رهایی خواهید یافت.
تسلط به زبان ترکی استانبولی در ایران یکی دیگر از توصیه های ما به متقاضیان است. با این کار شما دیگر مجبور به شرکت در کلاسهای آمادگی زبان به مدت یک سال و طولانی شدن مدت اقامت در ترکیه نخواهید بود و از بدو ورود میتوانید واحدهای تخصصی را گذرانده و هزینه های اقامتی خود را کاهش دهید. از طرف دیگر شهریه های کلاسهای زبان ترکی استانبولی در ترکیه بیشتر از ایران است.
آزمون آلس ALES
آزمون ALES که مخفف عبارت Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı است به عنوان آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های ترکیه شناخته می شود و دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را دارند باید این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند. دانشگاه های ترکیه در سیستم نمره دهی به متقاضیان کارشناسی ارشد.
مواردی از قبیل: نتایج آزمون آلس، نمرات دیپلم، نتایج مصاحبه را لحاظ می کنند و بیشترین سهم مربوط به نتیجه آزمون آلس می باشد که ۵۰ درصد است. کسب امتیاز بالا در آزمون ALES به منظور ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، امتیاز بزرگی محسوب می شود.
آزمون ALES ترکیه از دو بخش محاسباتی (sayısal) و (sözel) کلامی تشکیل شده است. آزمون آلس در مجموع شامل ۱۰۰ سوال و دارای دو دفترچه است که شامل ۵۰ سوال محاسباتی و ۵۰ سوال عمومی می باشد و زمان پاسخگویی به این سوالات نیز ۱۵۰ دقیقه می باشد. بیشترین نمره آزمون آلس ۱۰۰ است و حداقل نمره قبولی در این آزمون در دانشگاه های مختلف متفاوت است.
آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی
وقتی اسم آزمون های بین المللی را پیش افرادی که تجربه مهاجرت را دارند و یا یک بار در این آزمون ها شرکت کرده اند و یا حتی از بقیه تعریف این آزمون ها را شنیده اند، ناامیدی و اظطراب در نگاه اونها موج می زند.
این به خاطر این است که اکثر افراد می خواهند سه پله را با هم بردارند، و این غیرممکن است. بنابر همین معضل موسسه های زبان های خارجی که در این فضا به صورت حرفه ای فعالیت میکنند، کلاس هایی را آماده میکنند که شما را آماده این آزمون ها و مهمتر از آن، روی مکالمه زبان آموز مانور میدهند تا آمادگی لازم برای مهاجرت باشند.
آموزش آنلاین ترکی استانبولی در زبان نگار را از دست ندهید!
موسسه زبان های خارجی زبان نگار هم یکی از این موسسه ها است که با اساتید حرفه ای و مجرب، دوره ای برای یادگیری ترکی استانبولی آماده کرده است. با شرکت در این دوره آنلاین، به راحتی نمره مناسب را در آزمون های بین المللی دلخواه تان کسب کنید و آماده مهاجرت شوید 🙂