فرق پروپزال و رزومه چیست؟ این سوالی است که امروزه دغدغه بسیاری از دانشجویان و یا حتی کارجویان عزیز می باشد. دانستن این موضوع، یعنی فرق پروپزال و رزومه می تواند به آن ها کمک کنند که در کار های تحصیلی و استخدامی خود بهتر اقدام کنند و موفق تر شوند.
چرا که امروزه بیشتر کارجویان به دنبال کار بهتر و یا دانشجویان به دنبال قبولی در دانشگاه های خارجی می باشند و دانستن فرق بین این دو یعنی فرق پروپزال و رزومه می تواند برای نتیجه ی بهتر قبولی آن ها کمک کننده باشد.
اولین سوال که ممکن است برای خیلی از شما به وجود بیایید این است که پروپزال و رزومه چیست؟ پروپزال در چه جاهای مورد استفاده قرار می گیرد؟
رزومه در چه مواقعی کاربرد دارد؟ در این مطلب از زبان نگار می خواهیم تعریف کلی از این دو مورد و همچنین فرق های اساسی پروپزال و رزومه را داشته باشیم، همراه ما باشید.
فرق پروپزال و رزومه : آشنایی با پروپزال
کلمه پروپزال (proposal) به معنای پیشنهاد است. که پروپزال برای مقاله ها و تحقیقات به کار می رود. شما برای این که در رابطه با یک موضوعی تحقیق کنید از قبل طرح اولیه آن که نشان می دهد تحقیق باید به چه شکل باشد را نشان می دهد.
دانشجویانی که قصد نوشتن تحقیق یا پروژه ای را دارند ابتدا باید پروپزال یا طرح تحقیق آن را بنویسند.
پروپزال شامل عنوان تحقیق، اصطلاحات، بیان مسئله، پیشینه تحقیق، اهداف پروژه، فرضیه ها و سوالات اساسی و … می شود.
پس نوشتن هر پژوهش برای دانشجویان نیازمند یک طرح اولیه است که اگر آن را نداشته باشد انگار بدنه اصلی را ندارد.
درواقع به طور کلی می توان گفت پروپزال نگاهی رو به آینده دارد در عین حال که سوابقی از گذشته در آن درج شده است می توان به کارفرما این را نشان دهد که برای آینده چه تصمیمی دارد و قرار است چه کاری انجام دهد و حتی اینکه این مسیر را چگونه طی می کند.
همچنین پروپزال بیشترین فوکوس را روی کارفرما دارد،یعنی یک تصویر کلی از اینکه کار جو تا حد مناسب کمپانی مورد نظر می باشد را ارائه می دهد.
اما رزومه اینگونه نیست و تفاوت های بسیاری با پروپزال دارد.
✅ شما همچنین می توانید آموزش رایگان انگلیسی را در زبان نگار مشاهده نمایید.
فرق پروپزال و رزومه : آشنایی با رزومه
رزومه (resume) به اصطلاح یک معرفی نامه ای است که پیشینه شما را می رساند. رزومه ممکن است شغلی و یا تحصیلی باشد که سوابق تحصیل و یا کار هایی که کرده اید را مورد بررسی قرار می دهد.
با دیدن رزومه دیگران متوجه مهارت های شما می شوند. در بیشتر مواقع وقتی می خواهید به سرکار بروید از شما درخواست رزومه می کنند. به این معنا است که سوابق کاری شما را می خواهد بسنجند.
حال ممکن است برای اپلای به دانشگاه های خارج از کشور نیازمند رزومه باشید که به معنی بررسی سوابق تحصیلی شما است.
خود رزومه نویسی نیز مراحلی دارد که باید این مراحل را بلد باشید تا بتوانید یک رزومه ای حرفه ای و عالی بنویسید. یکی از فرق های پروپزال و رزومه در همین نحوه نوشتن آن ها است .
به طور کلی باید گفت تمرکز رزومه بر روی خود فرد است و واقع گذشته تجربیات در گذشته و هر آنچه که در گذشته انجام داده است در آن بیان می شود.
البته ناگفته نماند برای بسیاری از کارفرمایان دانستن کارها و پروژه های قدیم کارجو بسیار مهم است اما بدون باخبر بودن از یده های جدید و نحوه ی اجرای آن ها چندان کارآمد نیست و همین ها فرق پروپزال و رزومه را مشخص می نماید.
نکات مهم فرق پروپزال و رزومه
✔ اولین فرق پروپزال و رزومه در محتوای آن و چگونگی نوشتن محتوای آن است. در پروپزال ها بر خلاف رزومه نیاز به نوشتن سوابق شخص نیست.
✔ دومین تفاوت کلی پروپزال و رزومه در کاربرد آن است. گاهی اوقات ما نیاز به رزومه داریم ولی نیاز به پروپزال نداریم و این متمرکز بودن پروپزال و رزومه روی دیگر چیز های دیگر است که این دو را از هم متمایز کرده است.
✔سومین فرق اساسی پروپزال و رزومه در بیان اهداف آن است. قطعا نوشتن پروپزال و رزومه با اهدافی جدا بوده و هر کدام هدف های مخصوص به خود را دارند.
درواقع باید گفت پروپزال یک صفحه کاملا هدف دار برای ارگان یا سازمان مورد نظر می باشدو منطبق با نیاز آن سازمان طراحی و نوشته میشود.
اما رزومه نگاهی کلی بر تمامی فعالیت های گذشته دارد و قابل استفاده برای تمام سازمان هاست که گاهی ممکن است فعالیت های متفرقه درج شده در آن سمت و سوی پذیرش را منحرف کند.
✔ چهارمین تفاوت این دو شکل و فرم ساختاری در آن است. ما یک نمونه فرم رزومه و یک نمومه فرم پروپزال را برای شما قرار خواهیم داد تا ببینید که شکل ساختاری آن متفاوت است.
✔ یکی دیگر از تفاوت ها این است که پروپزال وقتی به تایید مرج مورد نظر ( سازمان و یا ارگان و یا دانشگاه ) می رسد که ایده و طرح شما قابل اجرا باشد و یا حتی از قبل وارد فاز اجرا شده باشد.
✅ شما همچنین می توانید آموزش رایگان فرانسه را در زبان نگار مشاهده نمایید.
همانطور که در تصویر می بینید ساختار و فرم پروپزال و رزومه باهم تفاوت دارند؛ البته پروپزال از صفحات دیگری نیز تشکیل شده و همین طور فرم های رزومه دیگری نیز وجود دارد.
محتوای پروپزال و رزومه عامل اصلی فرق پروپزال و رزومه
رزومه انواع مختلفی دارد اما به طور کلی محتوای رزومه دارای نام و مشخصات شخصی و همچنین آدرس شما، شماره تلفن همراه و یا ایمیل شما است.
سپس باید در رزومه زمینه ای که در آن کار کردید و سوابق کاری خود را بیان کنید. همچنین می توانید در رزومه از علایق و مهارت های خاصی که دارید بنویسید.
گاهی دانستن یک زبان خاص از مهارت های ارزشمندی است که شاید در استخدام شدن شما در سازمان و یا پذیرش شما در دانشگاه مورد نظر بسیار موثر باشد. همچنین گذراندن دوره های آموزشی در گذشته هم می تواند در رزومه بسیار مفید واقع شود.
همچنین رزومه دارای سوابق تحصیلی شما هم می شود. این که تا چه مقطع درس خوانده اید؟ دیپلم و یا لیسانس شما چیست؟ در این دوره تحصیلی چه دوره های کار آموزی را گذرانده اید؟ همگی را شامل می شود.
اما بر خلاف رزومه پروپزال دارای اتفاقاتی است که قرار است بعدا رخ دهد. در واقع فرق پروپزال و رزومه در این است که شما در پروپزال نیاز نیست از گذشته خود بنویسید. باید از اهداف آینده خود و کاری که می خواهید انجام دهید بنویسید.
اینکه در گذشته چه کاری کرده اید و چه آموزش هایی دیده اید مهم نیست، بلکه مهم توانایی شما در استفاده از آن ها برای آینده و به کار گیری ان در شغل و تحصیل مورد نظر می باشد.
برای مثال شما یک کاری را انتخاب می کنید برای معرفی کردن آن باید پروپزالی تهیه کنید که نشان دهد طرح و ایده کلی شما چیست. در تحقیقات دانشگاهی هم به همین صورت است. پس مهم ترین تفاوت پروپزال و رزومه در بیان محتوای آن است.
✅ شما همچنین می توانید آموزش رایگان آلمانی را در زبان نگار مشاهده نمایید.
فرق پروپزال و رزومه در کاربردهای آن ها
نکته دیگر که تفاوت میان پروپزال و روزمه را بسیار دقیق مشخص می نماید کاربرد این دو است، که یکی از تفاوت های مهمی است که زیاد به چشم می آید.
همانطور که گفتیم رزومه یک معرفی نامه است و کاربرد آن در استخدام شدن انواع شغل ها است. همچنین رزومه تحصیلی برای گرفتن پذیرش دانشجو ها است و بیشتر روی مشخصات خود فرد و ویژگی آن فوکوس کرده است. درواقع تمامی تمرکز بر روی خود فرد و گذشته اش می باشد.
اما پروپزال ها می توانند پژوهشی باشند که به عنوان قسمتی از تحقیقات دانشجویان استفاده شود.
همچنین می توانند کاری باشند به این صورت که شما کاری را که برای یک مشتری می خواهید انجام دهید را شرح می دهید که نحوه انجام این کار چگونه بوده، چه فعالیت های انجام شده، در چه زمان های و … که بیشتر روی کارفرما و پاسخی که به آن باید بدهید متمرکز است.
دقیقا تفاوت پروپزال و رزومه در همین است که کارایی رزومه به خود فرد بر می گردد اما پروپزال بر روی کارفرما ها بیشتر متمرکز است.
فرق پروپزال و رزومه در اهداف نوشتن پروپزال و رزومه
از دیگر تفاوت های پروپزال و رزومه در هدف آن هاست که هر کدام در راستای کاری تهیه می شود. اهداف رزومه بیانگر مهارت ها و تجربیات و سوابق دوره های که گذرانید به منظور ایجاد کسب و کار و یا شغل بهتر است.
ارائه آن به سازمان برای تصاحب شغل بهتر و یا ارائه ی آن به دانشگاه ها برای کسب قبولی در دانشگاه مورد نظر می باشد.
در واقع هدف از ارائه رزومه برای شرکت ها و یا سازمان ها است. آن دسته از رزومه های که به نام رزومه تحصیلی ارائه می شود به منظور گرفتن پذیرش تحصیلی در دانشکده های خارجی است و این رزومه ها را معمولا افرادی تهیه می کنند که قصد دارند به خارج از کشور مهاجرت کنند.
اما هدف از ارائه پروپزال در پایان نامه ها، تحقیقات دانشگاهی، پروژه های مهندسی و یا … دادن گزارش کار است.
که به صورت یک یا دو صفحه ارائه می شود و در آن بیان مسئله، چرایی انجام کار، فرضیات و … است. اهداف پروپزال نسبت به رزومه خیلی منحصر به فرد تر است و برای ارائه کار های خاص از آن استفاده می شود.