یادگیری ساده ترکی استانبولی! 4 نکته مهم!
برای یادگیری ساده ترکی استانبولی واقعا راهی هست؟! اینروزها نه تنها مهاجرت پدیدهای نادر نیست؛ بلکه جزئی از اتفاقات روزمرهی زندگی افراد جامعه به شمار می رود. کمتر کسی را میتوان یافت که رویای مهاجرت نداشته باشد با این وجود برای گذر از هفت خوان این مسیر پرفراز و نشیب اولین و مهمترین خوان یادگیری زبان کشور مقصد است.
کشور ترکیه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و همچنین هزینهی کمتری که نسبت به سایر کشورها دارد مقصد مناسبی برای ایرانیان به حساب میآید؛ اما یادگیری زبان ترکی استانبولی همواره مهمترین چالش افراد برای مهاجرت به ترکیه بوده است.
ما در این نوشتار قصد داریم روش هایی برای یادگیری ساده ترکی استانبولی ارائه دهیم و مهاجرت به ترکیه را برای شما آسانتر کنیم!
آشنایی مختصر با ساختار زبان ترکی استانبولی
زبان ترکی استانبولی تا پیش از حاکمیت آتاتورک در این کشور به صورت فارسی نوشته میشده و تقریبا 88 درصد کلمات آن ترکیبی از زبان فارسی و عربی بودهاست؛ اما در سال 1928 جنبشی تحت عنوان جنبش زبان در ترکیه رخ میدهد بعد از آن رسم الخط به صورت لاتین درمی آید و واژههای ترکی جایگزین کلمات فارسی و عربی میشوند. یکی از اشتراکات این زبان با زبان مادری ما که میتواند کمی آن را برای ما آسانتر کند مطرح نبودن جنسیت است.
علاوه بر این خصیصهی مشترک، در ترکی استانبولی مانند زبان فارسی حرف تعریف معینی نیز وجود ندارد. وجود این دو اشتراک را میتوان قوت قلبی برای زبانآموزان ایرانی دانست.
برای آموزش آنلاین ترکی استانبولی روی کمک زبان نگار حساب باز کنید. 😎💪
از کجا یادگیری ساده ترکی استانبولی را شروع کنیم؟
اگر پیشزمینهای از این زبان ندارید بهترین راهحل شروع یادگیری همراه با یک معلم است.
احتمالا در فضای مجازی علیالخصوص اینستاگرام و یوتویوب ویدیوهای آموزشی بسیاری برای شروع پیدا کنید اما فراموش نکنید حتی بهترین پکیجهای آموزشی هم برای مبتدیان گزینهی مناسبی نمیباشد.
یک مثال برای درک بهتر!
فرض کنید کودکی یک ساله هستید و میخواهید برای اولینبار زبانی را یاد بگیرید شما همواره در معرض شنیدن واژههای گوناگون از زبان گویندگان محلی هستید و این پدیده روند آموزش شما را بهبود میبخشد همچنین نباید فراموش کنید که شما پنج سال متوالی در محیط محلی حضور دارید و پس از کامل شدن آموزه هایتان با یاری معلم در سن هفت سالگی شروع به نوشتن و خواندن زبان مادری میکنید حال چگونه انتظار دارید بدون قرار گرفتن در یک محیط محلی تنها با گذراندن ساعتی در روز به صورت مجازی بتوانید همچون یک گویندهی محلی صحبت کنید؟
ضرب المثل معروفی در زبان فارسی در این باب وجود دارد: خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج!
در واقع شما اگر خشت اول را بدون معلمی ماهر قراردهید تا انتهای مسیر در زمینهی شنیداری و تلفظ ایرادات قابل توجهی دارید؛ اما بعد از اینکه به طور کامل الفبای زبان ترکی استانبولی را یاد گرفتید و به سطح بالاتری رسیدید می توانید روش خودخوان را امتحان کنید.
توجه! برای تایید توسط سفارت ترکیه در ایران روی دوره های آموزشی ترکی استانبولی زبان نگار حساب کنید!
یادگیری ساده ترکی استانبولی! 4 نکته مهم!
چگونه به صورت خودخوان زبان ترکی استانبولی بخوانیم؟
اگر زمان بیشتری برای یادگیری زبان ترکی استانبولی دارید و با وجود معایب روش خودخوان و استفاده از پکیج های آموزشی آفلاین باز هم به انجام آن اصرار دارید بهتر است برنامهای مناسب برای یادگیری ساده ترکی استانبولی آماده کنید.
در اولین قدم شروع به دانستن الفبای این زبان کنید. الفبای زبان ترکی با زبان لاتین مشترک است و تنها در چند حرف تفاوت وجود دارد. این تفاوتها را پیدا کرده و برای هر کدام چندین مثال نوشته و با خود مرور کنید.
در گام بعدی شروع به دیدن فیلمها و انیمیشنهایی که برای کودکان ساخته می شود کنید. به اینعلت که مخاطب این فیلمها کودکان هستند تلفظها و کلمات به نحوی انتخاب شدهاند که زبانآموزان هم به راحتی متوجه شوند و برایشان جنبهی آموزشی داشتهباشد.
یکی از موارد چالشی برای فارسی زبانان استفاده از فعل در زبان ترکی استانبولی است؛ چراکه ما همواره در زبان محاوره جای مشخصی برای قراردادن فعل نداریم ولی در این زبان چه در زبان محاوره چه در زبان نوشتاری شما باید فعل را در پایان جمله قرار دهید.
معرفی برنامههایی برای یادگیری ساده ترکی استانبولی:
جهت سهولت یادگیری میتوانید از برنامه های آموزشی زیر استفاده کنید:
- Learn Turkish
- Learn Turkish words free
- Learn Turkish vocabulary
- Drops: Learn Turkish language
- Learn Turkish with Lingo play
چه آزمونهایی برای زبان ترکی استانبولی وجود دارد؟
آزمون TYS:
پیش از شرکت در کلاسهای آموزشی لازم است. آشنایی کامل با مراحل و سطح مورد نیاز و ساختار آزمون زبان خود پیدا کنید برای تعیین سطح و دریافت مدرک در حوزهی زبان ترکی استانبولی آزمون تی وای اس که میتوان آن را معادل آزمون آیتلس برای زبان انگلیسی دانست همواره در سراسر دنیا در سه بخش نوشتاری، مکالمه و شنیداری در مدت زمان 180 دقیقه برگزار میشود و پس از هر بخش یک استراحت 15دقیقهای برای زبانآموزان لحاظ شدهاست.
نمرهی قبولی در این آزمون بین 55 تا 100 میباشد و در واقع شما باید برای قبولی نیمی از نمرهی هر بخش را دریافت نمایید.
آزمون ALES:
متقاضیان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این آزمون شرکت می کنند. این آزمون از دو بخش محاسباتی و کلامی تشکیل شده است. در بخش اول مواردی همچون هندسه، هوش و ریاضیات سنجیده شده و در بخش دوم مهارتهای یادگیری زبان ترکی استانبولی شما سنجیده می شود. اگر قصد شرکت در این آزمون را دارید سعی در بالا بردن مهارتهایی مانند توانایی در یافتن مترادف برای کلمات و بالا بردن تفکر منطقی خود بکنید.
اینآزمون50 سوال محاسباتی و 50 سوال عمومی دارد و قریب به اتفاق دانشگاهها برای دانشجویان نمرهی بالای 55 را می پذیرند.
نکته پایانی برای زبان آموزان ترکی استانبولی
در پایان به این نکته توجه داشته باشید که برای یادگیری ساده ترکی استانبولی بسیاری از افراد ابتدا پروسهی اپلای در دانشگاهها و کالجهای کشور ترکیه را آغاز نموده و سپس تصمیم میگیرند در مقصد، آموختن زبان را ادامه دهند.
در واقع این افراد بدون دریافت مدرک، اقدام به خروج از کشور میکنند. این گروه از مهاجران باید توجه داشته باشند که اگرچه آموزش زبان در ترکیه میتواند مهارت شنیداری آنها به علت ارتباط با مردم بومی را افزایش دهد و به دلیل اجبار در استفاده از زبان ترکی برای رفع نیازهای روزمره محرک قوی برای تسریع روند یادگیری آن ها باشد؛ اما یکی از مواردی که میتواند سختیها و مشکلات پروسه مهاجرت را به حداقل رسانیده و موجب برتری شما از سایر مهاجران شود در دست داشتن مدرک زبان کشور مقصد است.
توجه! کلاس خصوصی ترکی استانبولی به شما در سریع تر نتیجه گرفتن کمک می کند! 😉✔
در واقع با در دست داشتن مدرک زبان، شما هزینههای خود را کاهش می دهید و به جای لیر به ریال برای آموختن زبان هزینه کرده و مشکلات احتمالی در ترکیه را به حداقل میرسانید.