همه نکات شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس
شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس یک ایده عالی برای کسب نمره دلخواه شما در آزمون بینالمللی است. این آزمون نه تنها شما را با ساختار آزمون اصلی آشنا میکند، بلکه به شما کمک میکند نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کرده و برای بهبود عملکرد خود برنامهریزی کنید. در این مقاله، تمام نکات و ترفندهای لازم برای شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با اطمینان کامل به سمت موفقیت حرکت کنید.
چرا باید در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت کنید؟
در حالی که برای آزمون آیلتس آماده می شوید، تمرین بعضی از مهارت ها ضروری است. شما تا زمانی که در آزمون آزمایشی آیلتس شرکت نکردید نمیدانید که آیا برای موفقیت در آزمون آماده هستید یا خیر. آموزش مهارتهای لازم یک بخش مهم از آمادگی آزمون آیلتس است. همه مهارتهایی که شما در روز آزمون نیاز دارید، مربوط به تمرین ریدینگ و یا لیسنینگ نیست! در واقع، انجام این آزمون ها به این علت بسیار مهم است که شما با ساختار آزمون آیلتس آشنا می شوید.
ممکن است بپرسید چه تعداد از آزمون آزمایشی آیلتس باید انجام شوند؟ انجام یک آزمون در هر هفته ایدهآل است.
ممکن است این تعداد به نظر شما خیلی زیاد باشد. اما شما چیزهای زیادی را از انجام و مرور آزمون آزمایشی آیلتس یاد خواهید گرفت.
اگر مبتدی هستید، با انجام آزمون آزمایشی آیلتس نمونه ای از سوالات را خواهید دید و خواهید دانست که در روز آزمون چه انتظاری باید داشته باشید. همچنین این آزمون ها می توانند به عنوان آزمون های تشخیصی نیز در نظر گرفته شوند که نقاط ضعف و قوت شما را مشخص می کنند.
اگر در اواسط دوره آیلتس قرار دارید، آزمون آزمایشی میتواند نشان دهد که چه چیزهایی را آموخته اید و در چه مواردی ضعف دارید.
اگر به طور کامل برای آزمون آیلتس آماده شده اید، استفاده از آزمون های آزمایشی میتواند به شما ایدهای در مورد نمره آزمون بدهد. باید به خاطر داشته باشید که نتایج ممکن است مقداری متفاوت باشد و عواملی مانند اضطراب میتوانند امتیاز واقعی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
چگونه آزمون آزمایشی آیلتس را انجام دهیم؟
شما باید آزمون آزمایشی را تحت شرایطی مشابه آزمون آیلتس واقعی انجام دهید. دقت کنید. در ادامه به ساختار آزمون آیلتس آکادمیک اشاره خواهیم کرد که آزمون های آزمایشی نیز مشابه آن هستند.
ساختار بخش لیسنینگ آزمون آزمایشی آیلتس:
تعداد سوالات: 40
تعداد فایل های صوتی: 4
نوع فایل های صوتی: 2 مورد مکالمه و 2 مورد سخنرانی
محدودیت زمانی: 30 دقیقه برای پاسخ به سوالات، 10 دقیقه برای انتقال پاسخ ها به برگه پاسخنامه
ساختار بخش ریدینیگ :
تعداد سوالات: 40 عدد
تعداد متن ها : 3 عدد
نوع متن : متن آکادمیک طولانی
محدودیت زمانی: 60 دقیقه
ساختار بخش رایتینگ آزمون آزمایشی آیلتس:
تعداد سوالات: 40
نوع سوالات: نوع اول : خلاصه اطلاعات یک جدول و یا نمودار / نوع دوم: بیان دیدگاه در مورد یک موضوع
طول متن نوشته شده : نوع اول: حداقل 150 کلمه / نوع دوم : حداقل 250 کلمه
محدودیت زمانی: 60 دقیقه
ساختار بخش اسپیکینگ آیلتس:
نوع سوالات : مصاحبه در 3 بخش
تعداد سوالات: حدود 13 عدد (5 سوال کوتاه در بخش اول، 2 سوال بلند و 2 سوال کوتاه در بخش دوم، 5 سوال کوتاه در بخش سوم )
محدودیت زمانی: 11-14 دقیقه
مصاحبه کننده: در آزمون آیلتس شما با یک شخص واقعی مصاحبه خواهید کرد. در آزمون آزمایشی آیلتس سعی کنید یک پارنتر پیدا کنید.
بخش های آزمون آزمایشی آیلتس چه ترتیبی دارند؟
در اکثر مراکز آزمون آیلتس، توالی بخشها به همان شکلی که در بالا اشاره شد. شما بخش لیسنینگ را کامل خواهید کرد و سپس بخش ریدینگ را دنبال خواهید کرد. پس شما دو نوع سوالات رایتینگ را خواهید نوشت و در نهایت، شما وارد بخش اسپیکینگ خواهید شد.
با این حال، بخش اسپیکینگ در این توالی میتواند در مراکز آزمون مختلف متفاوت باشد. بیشتر مراکز آزمون آیلتس در بخش آخر مصاحبه را انجام میدهند، برخی مراکز ممکن است به طور متفاوتی عمل کنند. ممکن است از شما خواسته شود ابتدا مصاحبه را قبل از سه بخش دیگر انجام دهید. برخی مراکز، ممکن است حتی در یک روز یا هفته متفاوت بخش اسپیکینگ را برگزار کنند. با مرکز آزمون خود صحبت کنید تا ببینید آنها چگونه بخش اسپیکینگ را برنامهریزی میکنند.
آزمون آزمایشی آیلتس : استراحت بین بخش ها
در سه بخش اول آزمون وقفهای وجود ندارد. در آزمون آزمایشی آیلتس همانند آزمون واقعی، شما باید مستقیما از بخش لیسنینگ به بخش ریدینگ، و سپس مستقیما به بخش رایتینگ بروید.
معمولا بین بخش اسپیکینگ و سایر بخش ها وقفه ای وجود دارد. برای اینکه بدانید چقدر زمان استراحت دارید، با مرکز آزمون خود در ارتباط باشید.
زمانبندی آزمون آزمایشی آیلتس
در روز آزمون، دو چیز به شما کمک میکند تا مراقب محدودیت های زمانی باشید: ساعت دیواری و یا ناظر امتحان.
ناظرین محدودیت زمانی را در ابتدای آزمون و در طول آزمون اعلام خواهد کرد. به شرکت کنندگان میگوید که ۴۰ دقیقه مانده، ۲۰ دقیقه مانده، و ۵ دقیقه مانده است. همچنین اعلام میکند که زمان به پایان رسیدهاست و در تمام این مدت شما میتوانید به ساعت دیواری نیز نگاه کنید.
واضح است که شما در طول آزمون آزمایشی آیلتس ناظر نخواهید داشت اما محدودیت های زمانی همانند آزمون اصلی است.
در طول انجام آزمون آزمایشی، ساعت را در نظر داشته باشید. همچنین می توانید از تایمر استفاده کنید. تایمر را ۳۰ دقیقه برای لیسنینگ، ۱۰ دقیقه برای انتقال پاسخهای لیسنینگ به برگه پاسخ، ۶۰ دقیقه برای بخش ریدینگ تنظیم کنید.
یاد بگیرید که زمان خود را کنترل کنید، بدون اینکه به ساعت نگاه کنید. با تمرین کافی، یک حس قوی از محدودیت زمان دریافت خواهید کرد. در روز تست، ممکن است شما حتی نیازی به راهنمایی های ناظر نداشته باشید.
یادگیری از اشتباهات در آزمون آزمایشی آیلتس
شما همیشه میتوانید از اشتباهات چیزهای جدیدی یاد بگیرید. اما بهترین زمان برای یادگیری از اشتباهات قبل از روز آزمون است! آزمون آزمایشی آیلتس شانسی برای اشتباه کردن بدون ریسک است. اکنون از اشتباهات خود یاد بگیرید تا زمانی که در آزمون اصلی شرکت کردید اشتباهات زیادی را مرتکب نشوید.
پس اشتباهات خود را ثبت کنید. زمانی که به سوالی در بخش لیسنینگ یا ریدینگ پاسخ اشتباه می دهید، این را در دفترچه خود یادداشت کنید. شماره سوال را بنویسید و نوع آن را مشخص کنید. دقت کنید که چه مفاهیم و یا چه مهارتهایی مورد سوال قرار گرفتهاند، مانند معنای کلمه، گوش دادن به کلمات، و غیره. در نهایت یادداشت کنید که چه کاری میتوانید انجام دهید تا از اشتباهات مشابه در آینده اجتناب کنید.
برای ثبت اشتباهات رایتینگ و اسپیکینگ کمی متفاوت عمل کنید. در این بخشها، هر مشکلی که در ساختار، تلفظ، دستور زبان و غیره دارید را ثبت کنید. شما میتوانید مطالعات خود را براساس این اشتباهات تنظیم کنید و بر روی نقاط ضعف خود در این دو بخش تمرکز کنید.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
جمعبندی:
آزمون آزمایشی آیلتس فرصت خوبی برای آمادگی بهتر و سنجش دقیقتر مهارتهای زبانی شماست. با توجه به نکات و ترفندهای گفتهشده در این مقاله، میتوانید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنید.موفقیت در این آزمون نیازمند تمرین مستمر، برنامهریزی دقیق و استفاده از منابع مناسب است. امیدواریم این راهنماییها شما را در مسیر موفقیت یاری کند.