نکات آموزش زبان ترکی استانبولی که در این مطلب از زبان نگار توضیح میدهیم، به یادگیری سریع زبان ترکی کمک زیادی میکند. یکی از مهم ترین قدمها برای یاد گرفتن زبان ترکی الفبای آن است.
این زبان دارای 29 حرف الفبا و 8 حرف صدا دار و 21 صامت میباشد که همه کلمات آن تقریبا انگلیسی است و تنها 3 حرف (( q , w , x در الفبای ترکی وجود ندارد . بنابراین دارای 6 حرف اضافه یعنی ç , ğ , ş , I , ö , ü است.
بد نیست بدانید زبان ترکیه ای مانند فارسی جنسیت ندارد و ضمیر سوم شخص مفرد نیز مانند فارسی برای مونث و مذکر یکسان به کار میرود. همچنین هر حرف تنها یک صدا دارد برای مثال صدای حرف S در انگلیسی ( س یا اِس ) است ولی در ترکی صدای آن فقط ( س ) است.
در انگلیسی ( sh ) دو حرف و یک صدا دارد ولی در ترکی تنها یک حرف ( ç ) است ; بلعکس آن حرف ( x ) که در انگلیسی یک حرف و یک صدا دارد در ترکی ( ks ) دو حرف و یک صدا دارد مانند Aksesuar که اکسسوار خوانده میشود.
افعال در ترکی به شکل چسبانشی هستند و گاهی ممکن است یک کلمه در ترکی معادل یک جمله در ترجمه فارسی آن باشد پس از طولانی بودن یک کلمه و عجیب غریب بودنش وحشت نکنید آن را در ذهن خود بخش بخش کنید تا بهتر متوجه هر بخش شوید.
توجه: توصیه میکنیم کلاس های آنلاین زبان ترکی استانبولی زبان نگار را ببینید.
نکات آموزش زبان ترکی استانبولی: تاریخچه زبان ترکی استانبولی
اکنون که با کلّیت این زبان آشنا شدیم بد نیست که کمی با تاریخچه آن نیز آشنایی پیدا کنیم . در زمان امپراطوری عثمانی از زبان ترکی عثمانی استفاده میشد که ترکیبی از زبان فارسی و عربی بود. ترکی در آن زمان به رسم الخط فارسی نوشته میشد ولی در سال 1928 اولین رئیس جمهور ترکیه ( آتاترک ) رسم الخط آن را به لاتین تغییر داد. همچنین اصلاحات بیشماری در ترکی عثمانی به وجود آمد و کلمات ترکی جایگزین کلمه های فارسی و عربی شد . جغرافیای این زبان اکنون شامل ترکیه ، قبرس ، قبرس شمالی ، و بخش هایی از عراق ، یونان ، بلغارستان ، مقدونیه شمالی است.
6 ترفند یادگیری زبان ترکی استانبولی
کشور ترکیه یکی از مقاصد گردشگری و تجاری برای ایرانیان و کشور ایران محسوب می شود اکثر افراد هدفشان از یادگیری زبان ترکی مهاجرت ، گردشگری و یا حتی کاری است. برخی افراد دیگر نیز ممکن است هدف دقیقی از یادگیری این زبان نداشته باشند این افراد ممکن است در همان ابتدای کار علاقه خود را از دست بدهند و از ادامه دادن خوددداری کنند.
1_ فیلم های ترکی استانبولی زبان اصلی همراه با زیر نویس
فیلم های ترکی راهکار خوبی برای یادگیری سریع تر شماست به خصوص اگر میخواهید روی تلفظ و اسپل کلمات بهتر کار کنید همراه با زیر نویس ترکی ببینید زیرا وقتی شما زیر نویس آن را مشاهده میکنید و تلفظ آن را میشنوید تلفظ و اسپل کلمات آن برایتان کاملا جا افتاده میماند.
2_ موسیقی ترکی استانبولی همراه با ترجمه و متن
اکثر مواقع گوش دادن به موسیقی آرام بخش است به خصوص اگر موسیقی ترکی گوش کنید و در عین حال ترجمه آن را نیز بدانید. اکثر وبسایت های دانلود آهنگ ترجمه آهنگ و متن آن را نیز میگذارند که باعث میشود در یاد گیری آن کمی انگیزه پیدا کنید.
اگر فکر میکنید موسیقی تمرکز شما را در یادگیری خراب میکند ، پیشنهاد میکنیم از پادکست های صوتی به صورت مکالمه ضبط شده گوش دهید این کار تسلط شما را در یادگیری بیشتر میکند.
3_استفاده از اپلیکیشن های تمرین ترکی استانبولی
اپلیکیشن Duolingo تمرین بسیار خوبی برای یادگیری ترکی است و قابلیت های خوبی را در اختیار شما قرار میدهد . این اپلیکیشن بیش از 30 زبان را برای آموزش پشتیبانی میکند و متناسب با هر سطحی که شما دارید روی اسپیکینگ و ورایتینگ شما کار میکند . در عین حال میتوانید با روزی نیم ساعت تمرین با این اپلیکیشن تاثیر یاد گیری را در خود ببینید.
4_ افزایش سطح دایره لغت ترکی استانبولی
یکی دیگر از نکات آموزش زبان ترکی استانبولی افزایش سطح دایره لغات ترکی استانبولی است. اگر زمان کافی برای یادگیری زبان ترکی ندارید بهتر است به جای کار کردن روی گرامر و ورایتینگ خود روی دایره لغت و اسپیکینگ کار کنید . زیرا کار کردن روی آن ها وقت زیادی از شما میگیرد و شاید لغات کار شما را در عرصه کار یا گردشگری راه بیندازد.
5_ خواندن کتاب و مجله به زبان ترکی استانبولی
کتاب های آموزشی زبان ترکی میتواند به شما در یادگیری کمک کند . معروف ترین این کتاب ها ، کتاب Yeni Hitit شامل 3 جلد ، Yedi iklim و کتاب آموزش ترکی استانبولی در 60 روز است که شامل مکالمه ، گرامر ، تمرین و ضرب المثل است . این مجموعه آموزش را از پایه شروع میکند و برای مبتدیان و افرادی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند مناسب خواهد بود . کتاب Teach Yourself Beginner Turkish نیز برای کسانی که قصد سفر و گردشگری را دارند مناسب خواهد بود زیرا در آن حرف هایی که در رستوران ها زده میشود یا سلام و احوال پرسی از جمله درس های این کتاب به حساب می آید .
مجله trt çocuk هم برای مبتدیانی که تازه یادگیری زبان ترکی را آغاز کردند مناسب خواهد بود .
6_ گفتگو با افراد ترک زبان
اگر در ترکیه مستقر شده اید بهتر است به جای این که از ارتباط با آن ها فرار کنید بیشتر با آن ها هم صحبت شوید و اگر مشکلی در بیان کردن منظورتان دارید نترسید با اشاره کردن و استفاده از منابع مختلف منظورتان را برسانید زیرا ارتباط گرفتن و اشاره کردن باعث میشود طرف مقابلتان آن جمله را به زبان بیاورد و اشکالات شما برطرف شود . اگر در ترکیه مستقر نیستید و دوستان شما ترک زبان نیستند نگران نباشید میتوانید از طریق شبکه های اجتماعی دوستان ترک زبان پیدا کنید.
امیدواریم این مطلب زبان نگار در خصوص نکات آموزش زبان ترکی استانبولی برای شما مفید واقع شده باشد.