مدارک زبان ترکی استانبولی : 4 مدرک مهم که باید بشناسید!

در سال های اخیر با پیشرفت های اقتصادی و فرهنگی که کشور های ترک زبانی مانند ترکیه داشتند، مردم زیادی میل به مهاجرت تحصیلی و کاری و حتی گسترش روابط تجاری را پیدا کردند. برای همین منظور این افراد  باید یکی از مدارک زبان ترکی استانبولی را دریافت کنند.

تعداد آزمون های معتبر برای دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی کم نیست و بیشتر این مدارک مورد تایید هستند. از طرف دیگر زمانی که شما به شروع آموختن زبان جدید می‌کنید مهم است که بتوانید هدف گذاری داشته باشید. نوع آزمون در حقیقت نقاط هدف شما را تعیین می‌کند.

در این مقاله از آموزشگاه زبان نگار تمام جزئیات آزمون های مهم را برای اخذ مدارک زبان ترکی استانبولی گردآوری کردیم. در این آموزشگاه کلاس های تدریس زبان ترکی استانبولی توسط دپارتمان تخصصی زبان ترکی استانبولی با هدف شرکت در آزمون زبان برگزار می‌گردد.

آزمون  Tomer برای دریافت مدرک زبان ترکی استانبولی

واژه ترکی تومر، خلاصه عبارت ترجمه شده‌ی مرکز آموزش زبان ترکی می‌باشد. اخذ مدارک زبان ترکی استانبولی از طریق آزمون تومر مورد تایید دانشگاه های ترکیه و دیگر سازمان ها است. به همین دلیل به کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند این آزمون برای دریافت مدرک پیشنهاد می‌شود.

مدارک زبان ترکی استانبولی

در حدود 22 سال است که این مرکز پژوهشی با هدف آموزش زبان رسمی زبان ترکی استانبولی به خارجی ها بنا شده است. این مرکز زیر نظر مستقیم دانشگاه آنکارا بوده و مدارک زبان ترکی استانبولی اعطایی آن مورد تایید سفارت های این کشور می‌باشد.

مانند هر آزمون دیگری زبان آموز باید در سطح مشخصی از مهارت های گفتاری، خواند و نوشتاری برسد که بتواند نمره کافی را کسب کند. در کشور ترکیه کلاس‌ های آمادگی آزمون تومر توسط مرکز آموزشگاهی تومر برای داوطلبان برگزار می‌گردد. اما در تهران آموزشگاهی مانند زبان نگا با کیفیت مشابه تدریس را انجام می‌دهد.

آشنایی با آزمون تومر

این آزمون بین المللی در کشور های مختلفی از جمله ایران به طور رسمی برگزار می‌گردد. به علاوه برای کسانی که قصد شرکت در آزمون در کشور ترکیه را دارند، ویزا با شرایط خاص نیاز نیست.

اغلب شرکت در آزمون زبان تومر در خاک ترکیه به کسانی پیشنهاد می‌شود که قصد مهاجرت و ادامه زندگی در این کشور را دارند.

برای موفقیت و دستیابی به نمره کافی در آزمون تومر با توجه به هدفی که از اخذ مدارک زبان ترکی استانبولی دارید، چند نکته وجود دارد که باید بدانید:

  • اگر قصد ادامه تحصیل دارید، باید مدرک تومر c1 را دریافت کنید.
  • کتاب استاندارد برای شرکت در آزمون تومر Hititنام دارد.
  • سطح واقعی داوطلبان توسط سامانه UTS تعیین می‌گردد.
  • برای ارتقای سطح در آزمون تومر بهتر است، دوره های تخصصی و آزمون های قبلی این مرکز را برای مطالعه انتخاب کنید.
  • برخی از مدارک زبان ترکی استانبولی تومر دارای اعتبار کوتاه مدت است.
  • مدارک زبان ترکی استانبولی تومر با اعتبار دائمی نیز صادر می‌شوند.
مدارک زبان ترکی استانبولی

به علاوه زمان اعلام نتایج این آزمون که در 240 دقیقه‌ برای پاسخ به 100 سوال برگزار می‌شود، نزدیک به 15 روز کاری زمان می‌برد.

بر خلاف همیشه برای دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی مهارت هایی که در آزمون تومر مورد سنجش قرار می‌گیرند، 6 مهارت هستند. که عبارتند از:

  1. خواندن
  2. نوشتاری
  3. شنیداری
  4. درک مطلب
  5. دستور و ساختار
  6. مهارت های ایجاد مکالمه (Spoken Interaction و Spoken Production)

برای کسب مهارت های ترکی استانبولی باید از کتاب های استانداردی استفاده کنید که هر 6 مهارت را در کنار هم به شما بیاموزد. برای تهیه انواع کتاب های زبان ترکی که مورد تایید دانشگاه آنکارا نیز می‌باشند به فروشگاه زبان نگار می‌توانید مراجعه کنید.🤗

سطوح مختلف آزمون تومر

همان طور که گفته شد آزمون تومر مدارک را با اعتبار موقت و دائمی صادر می‌کند. در این بخش این مدارک و تفاوت هایشان را به شما معرفی خواهیم کرد.

دیپلما

دیپلما مدرکی با اعتبار دائمی است. دیپلما یکی از مدارک زبان ترکی استانبولی است که اعتبار بسیار بالایی دارد و برای افرادی که این مدرک را دریافت می‌کنند مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت.

این مدرک معادل کسب  نمره C1 برای دانشجویان در کشور ترکیه است. همچنین در صورت نیاز به نمره بالاتر باید نمره C2 را داشته باشید که این آزمون می‌تواند معادل ان را هم بدهد.

مدارک زبان ترکی استانبولی

سرتیفیکا

سرتیفیکا مدرک موقتی است. اعتبار این مدرک در یک دوره 6 ماهه تا 2 ساله تعیین می‌شود. همچنین در دو نوع Temel یعنی مقدماتی با شش ماه اعتبار و Orta یعنی متوسطه در سطح B2 اعطا می‌گردد.

آزمون  TYS برای دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی

یکی دیگر از آزمون های تعیین سطح و دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی به زبان ترکی Turkish Proficiency Exam که به صورت TYS و حتی TPE است که توسط مررکز زبان یونس برگزار می‌گردد.

سطوح این آزمون براساس رده بندی CEFR تعیین شده است. این آزمون استاندارد بین المللی برای دریافت مدرک زبان ترکی از طریق ثبت نام و پذیرش زبان آموزان خارجی را در موسسات آموزشی ترکیه و خارج از آن برگزار می‌گردد.

مدرک اعطایی توسط این آزمون مورد تایید دانشگاه های آنکارا ، Ege ، Gazi  و Hacettepe می‌باشد. همچنین برنامه ریزی ها و آزمون های این مرکز زیر نظر وزارت آموزش ترکیه صورت می‌گیرد.

آشنایی با آزمون TYS

آزمون زبان ترکی  TYS برای  دریافتمدارک زبان ترکی استانبولی در حال حاضر در قالب آزمون های کاغذی برگزار می‌گردد. این آزمون در ماه های ژانویه، می و سپتامبر به صورت هم زمان در سراسر دنیا برگزار می‌شود.

در این آزمون مهارت های خواندن ، شنیداری، نوشتاری و مکالمه به زبان ترکی استانبولی مورد سنجش قرار می‌گیرد. مدت آزمون 180 دقیقه است که در 3 بخش انجام می‌شود.

بخش 1 ) در ابتدا این آزمون در 105 دقیقه پرسش هایی مرتبط با مهارت خواندن و مهارت شنیداری مطرح می‌شود. در مهارت خواندن شش متن و 40 سوال چند گزینه‌ای  و در مهارت شنیداری شش بخش 30 سوال چند گزینه‌ای پرسیده می‌شود.

بخش 2  ) پس از یک استراحت 15 دقیقه‌ای قسمت دوم آزمون در  60 دقیقه اجرا می‌شود. در این بخش 2 پرسش برای سنجش مهارت نوشتاری به زبان ترکی استانبولی را باید پاسخ دهید.

در پرسش اول، قسمت مفقود شده یک متن را کامل باید کرد یا درخواستی را با موضوع تعیین شده باید نوشت. یا اینکه متنی را خلاصه کنید و اطلاعات را موجود در یک جدول یا تصور را در تفسیر نمایید.

در پرسش دوم، در مدت 40 دقیقه بر اساس یک موضوع مشخص مقاله‌ای را باید نوشت.

بخش 3 ) پس از 15 دقیقه استراحت، آزمون گفتاری برگزار می‌شود.

در پرسش اول، داوطلب درباره یک موضوع خاص به طور خلاصه باید صحبت کند. برای پاسخ هم بین یک تا 3 دقیقه فرصت وجود دارد.

در پرسش دوم، یک مکالمه دو نفره در 10 دقیقه انجام می‌شود. داوطلب باید به سوالات درمورد یک موضوع معین پاسخ دهد.

مدارک زبان ترکی استانبولی

سطوح  مختلف آزمون TYS

نمره قبولی در این آزمون برای اخذ یکی از مدارک زبان ترکی استانبولی بین 55 تا 100 می‌باشد. در این آزمون باید حداقل 50 درصد نمره را در هر بخش بدست آید.

اگر هدف شما دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی در سطح B2 است، نمره‌ای بین 55 تا 70 را باید بدست آورید. اگر هدفتان  C1 است، بین 71 تا 88 نمره باید کسب کنید. و اگر بالاترین سطح مدارک زبان ترکی استانبولی یعنی C2 را می‌خواهید نمره بالای 88 را باید بدست آورید.

با دریافت گواهینامه در  هر یک از سه سطح بالا، امکان اقدام برای دریافت پذیرش در دانشگاه و کالج هایی که به زبان ترکی استانبولی تدریس می‌کنند وجود دارد. به علاوه دیگر لازم نیست در دوره های آموزش زبان ترکی دانشگاه مقصد نیز شرکت کنند.

آزمون YOS  برای دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی

آزمون YOS  یکی از مدارک زبان ترکی استانبولی است که فقط به دانشجویان پیشنهاد می‌گردد. این مدرک موقتی است و تنها 2 سال اعتبار دارد. در حقیقت این مدرک زیر مجموعه آزمون تومر محسوب می‌شود.

یکی از معیار های پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه های ترکیه، ارائه مدرک زبان YOS می‌باشد. به علاوه پیش شرط شرکت در آزمون هم نداشتن تابعیت کشور ترکیه است.

 

آشنایی با آزمونYOS

برای کسب مدارک زبان ترکی استانبولی از طریق آزمون YOS باید دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی داشته باشید یا اینکه دانش آموز سال چهارم دبیرستان ایران باشید. نکته مهم این است که نظام آموزشی ترکیه مشابه ایران است.

دفترچه آزمون YOS  به دو زبان انگلیسی و ترکی نوشته شده و این آزمون دارای دو بخش کلی است:

بخش 1 ) علوم ریاضی و درس های هندسه پرسیده می‌شود. میزان دانش ریاضیاتی هم در سطح متوسط مدرسه های ایرانی اگر باشد، امکان قبولی وجود دارد.

بخش 2  ) پرسش از مهارت های زبان ترکی استانبولی مطرح می‌شود. اگر قصد تحصیل به زبان ترکی در ترکیه دارید باید به پرسش ها پاسخ دهید. همچنین توجه کنید که از طریق ارائه مدارک زبان انگلیسی معتبری مانند تافل و آیلتس از دانشگاه های ترکیه می‌توان پذیرش گرفت.

مدارک زبان ترکی استانبولی

نمره این آزمون از 100 حساب می‌گردد و نمره منفی دارد. یعنی به ازای هر چهار سوال غلط، یک جواب درست حذف خواهد شد. جواب نهایی برای دریافت رسمی مدارک زبان ترکی استانبولی تا 20 روز بعد از برگزاری اعلام می‌شود.

 همچنین هر دانشگاه آزمون جامع را به صورت جداگانه برگزار می‌کند. معمولا این آزمون در ماه آپریل یا بین اردیبهشت ماه تا تیر ماه برگزار می‌شود. هزینه ثبت نام نیز در حدود 400 یورو می‌باشد.

آزمون  ALES  برای دریافت مدارک زبان ترکی استانبولی

چهارمین آزمون مهم برای کسب مدارک زبان ترکی استانبولی،  آزمون ALES ترکی (Akademik personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) است.

این آزمون به آن دسته از متقاضیانی پیشنهاد می‌شود که قصد ورود به دانشگاه های ترکیه برای دوره های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری را دارند.

به علاوه اگر شخصی به دنبال کسب مقام شغلی مترجمی یا آموزگاری زبان ترکی است، بهتر است این مدرک زبان را کسب کند. وجود این مدرک در رزومه افراد نوعی امتیاز مثبت به حساب می‌آید.

در سال های اخیر شرکت در دوره های پزشکی و دندانپزشکی کالج های ترکیه بسیار مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته است. برای همین منظور ارائه مدرک  ALES،  با حداقل 50 درصد نمره، در هنگام مصاحبه حضوری اهمیت زیادی دارد.

از دوره های آموزش آنلاین زبان ترکی استانبولی و هم چنین آموزش حضوری می توانید آمادگی لازم را برای کسب مدارک زبان ترکی استانبولی استفاده کنید.😁😀

آشنایی با آزمون ALES

آزمون ALES از دو بخش کلی دانش ریاضی (sayısal) و دانش زبان ترکی (sözel) تشکیل شده است.

بخش 1 ) در این بخش دانش و مهارت های زبان ترکی داوطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد. مهارت هایی که باید در این بخش از خود نشان دهد شامل درک مطلب، معنای واژگان، استفاده از اصطلاحات، مهارت گفتاری، مهارت مکالمه کردن و تکمیل یک جمله با واژگان مختلف و مرتبط است.

بخش 2 ) در بخش دوم دانش ریاضی، هندسه و هوش ریاضی مورد پرسش واقع می‌گردد. هدفی که در طراحی این سوالات وجود دارد در حقیقت سنجش سواد مربوط به ارقام، منطق و شیوه تفکر است. به علاوه با پاسخ به این پرسش ها میزان اشتیاق برای ادامه تحصیل نیز سنجیده خواهد شد.

آزمون ALES  دارای ۱۰۰ سوال به همراه دو دفترچه است که  هر کدام شامل ۵۰ سوال ریاضی و هندسه و ۵۰ سوال عمومی می‌باشد. مدت زمان پاسخگویی به این دفترچه ۱۵۰ دقیقه تعیین شده است. همچنین نحوه برگزاری هم اینترنتی است و هم به صورت کاغذی.

این آزمون از 100 نمره حساب می‌شود. کمترین نمره قبولی در این آزمون نیز با توجه به دانشگاه مقصد متغیر می‌باشد. اما به طور میانگین نمره‌ای بین 50 تا 55 را به عنوان حداقل می‌توان در نظرگرفت.

هزینه شرکت در آزمون های اخذ مدارک زبان ترکی استانبولی به یورو تعیین می‌شوند. اما برای شرکت در آزمون ALES  باید 120 لیر ترکیه را بپردازید نه ارز یورو!

مدارک زبان ترکی استانبولی

ثبت نام برای شرکت در آزمون ALES  

برای شرکت در این آزمون ابتدا باید در سایت رسمی این مرکز ثبت نام کنید. به علاوه هیچ محدودیت سنی به عنوان پیش شرط فرض نشده است.

  • ابتدا وارد وب سایت رسمی osym.gov.tr  شوید و یک حساب کاربری را باز کنید.
  • دفترچه ثبت نام آزمون  ALES را از روی سایت دانلود کرده و مطالعه کنید.
  • در این مرحله حوزه امتحانی و تاریخ آزمون را انتخاب کنید.
  • اطلاعات  شخصی داوطلب آزمون ALES    را کاملا دقیق وارد کنید.
  • در این مرحله باید هزینه را به صورت آنلاین یا به کمک صرافی ها بپردازید.
  • برگه ثبت نام را چاپ کنید.
  • به همراه مدارک شناسایی (هر دو مدرک کارت ملی و پاسپورت) و برگه ثبت نام به محل آزمون مراجعه کنید.