چطور مدرس زبان آلمانی حرفهای شویم؟! راهنمای 0 تا 100

همیشه هدف از یادگیری زبان جدید مهاجرت کردن نیست. بلکه علاقه به ادبیات کشور های دیگر و یا علاقه به آموزش نیز دلیل چنین تصمیمی میتواند باشد. بسیاری از زبان آموزان با هدف تدریس زبان آلمانی شروع به یادگیری میکنند. برای آن که فردی مدرس زبان آلمانی حرفهای شود باید مسیرش را به خوبی بشناسد.
شاید در نگاه اول دستیابی به تسلط کافی برای آموزش یک زبان خارجی برای بسیاری از زبان آموزان دور از ذهن باشد. اما با پشتکار و مطالعه در مسیر درست میتوانند به موفقیت در آزمونی مانند TTC برسند. در این مقاله از آموزشگاه زبان نگار راه های رسیدن به جایگاه مدرس زبان آلمانی حرفهای را به شما خواهیم گفت.
مراحل تبدیل شدن به مدرس زبان آلمانی حرفهای
شاید در نگاه اول برای شما باورش سخت باشد که پس از چند سال دانش آموزی خودتان آموزگار شوید و مرجعی برای راهنمایی دیگران باشید. برای رسیدن به جایگاهی مانند یک مدرس زبان آلمانی حرفهای باید تلاش کنید و با اعتماد به نفس برای رسیدن به موفقیت قدم بردارید.
قدم اول) یادگیری زبان آلمانی عمومی تا سطح پیشرفته (C)
قدم دوم) علاقمندی به یاد داد و آموزش به دیگران با صبر و حوصله
قدم سوم) یادگیری و تسلط بر انواع لهجه ها
قدم چهارم) علاقمندی به فرهنگ و ادبیات آلمانی و مطالعه در این حوزه
قدم پنجم) شرکت در دوره های آموزش دبیری آلمانی
قدم ششم) آشنایی با روش های آموزشی و ترفند های تدریس
قدم هفتم) شرکت در کارگاه های عملی تدریس با هدف ارائه بازخورد به هر شرکت کننده
قدم آخر) شرکت در آزمون دبیری TTC
پس از طی این مراحل شما میتوانید در آزمون شفاهی- کتبی جهت دریافت مدرک تدریس زبان آلمانی شرکت کنید. پس از دریافت مدرک و ارائه آن میتوانید در آموزشگاه های مختلف و یا پلتفرم های آنلاین شروع به تدریس و کسب درآمد کنید.
در ادامه این مطلب راهنمایی های لازم از صفر تا صد که برای پیمودن این مسیر باید بدانید را به شما خواهیم گفت. پس با دقت آن را مطالعه کرده و برای آیندهی خود برنامه ریزی کنید.

دوره های آموزشی برای تدریس زبان آلمانی
برای این که به مدرس زبان آلمانی حرفهای تبدیل شوید باید مدارک آموزشی لازم را دریافت کنید. دریافت کنید. برای شروع باید دوره کاملی از آموزش عمومی زبان آلمانی را تا سطح پیشرفته یا حداقل B2 را طی کنید. پس از طی این دوره در آزمون تعیین سطح مانند گوته شرکت کرده و مدرک رسمی را دریافت کنید.
پس از این مرحله باید در دوره های آموزش دبیری شرکت کنید. این دوره ها TTC یا Teacher Training Course نام دارند. در این دوره ها آموزش های کاربردی برای تبدیل شدن به مدرس زبان آلمانی حرفهای را خواهید گذراند.
دوره های تربیت مدرس زبان آلمانی را Lehrerfortbildung نیز مینامند. شرط اصلی شرکت در این دوره ها اخذ مدرک سطح B2 آلمانی میباشد. علاقمندان به حضور در چنین دوره هایی باید یک مصاحبه شفاهی را بگذرانند. پس از طی کامل این دوره فرد در آزمون دیگری جهت دریافت مدرک تدریس آلمانی باید شرکت کند.
سر فصل های آموزشی که در این دوره ها تدریس میشوند عبارتند از:
- بررسی به روزترین روش های آموزش زبان آلمانی
- آموزش برنامه ریزی درسی برای هر جلسه و کل یک ترم
- آموزش مبانی تدریس مهارت های چهارگانه زبان خارجی (Lesen, Hӧren, Schreiben, Sprechen)
- آموزش مبانی تدریس مهارت های گرامری
- آشنایی با سبک برگزاری و محاسبه نمره در آزمون های رسمی
- آموزش روش های تدریس واژگان، تلفظ و اصطلاحات
- آموزش مدیریت و اداره کلاس
- آموزش راهکار های مدیریت زمان در کلاس
- آموزش شبیه سازی های امتحان
- معرفی منابع
فرصت را برای شرکت در کلاس خصوص تی تی سی (TTC) آلمانی زبان نگار از دست ندهید!!!👌👌👌
ویژگی های مدرس زبان آلمانی حرفهای
هر کسی که مدرک زبان آلمانی داشته باشد یا این که خیلی خوب آلمانی بخواند و بنویسد یک مدرس زبان آلمانی حرفهای به شمار نمیرود. آموزگار به جز دانش باید تجربه و توانایی مدیریتی و روانشناسی هم بداند تا بتواند دانش آموز یا زبان آموز را در مسیر درست هدایت کند.
از یک مدرس زبان آلمانی حرفهای که در دوره های TTC شرکت کرده است انتظاراتی وجود دارد. به طور مثال او باید توانایی انتقال اطلاعات و جلب توجه زبان آموز را در یک کلاس 2 ساعته داشته باشد.
برقراری ارتباط با زبان آموز : از آموزگار انتظار میرود که بتواند دانش خودش را با انتخاب روش درست آموزشی به شنونده منتقل کند. نتیجه این توانمندی پس از مدتی با گرفتن یک آزمون از زبان آموز تعیین میگردد.
دایره اطلاعات کافی: شخصی را به عنوان مدرس زبان آلمانی حرفهای میتوان معرفی کرد که دانش کافی درباره دستور زبان، ادبیات و فرهنگ آلمانی داشته باشد. همچنین در چهار مهارت اصلی توانایی کافی داشته باشد.

توانایی مهارت آموزی: هیچ کس دانای کل نیست. یک استاد زبان و ادبیات آلمانی هم الزاما از تمام موارد مطلع نخواهد بود. پس اگر جایی احساس کرد که نیاز به مطالعه جانبی در باب پرسشی وجود دارد، باید به منابع مراجعه کرده و به دنبال پاسخ درست بگردد.
علاقه به تدریس: صبر و علاقه دو عنصر کلیدی در امر آموزش و یادگیری است. یک مدرس زبان آلمانی حرفهای باید بتواند پا به پای زبان آموز تلاش کند و پاسخگوی هر پرسشی باشد.
جذب حواس زبان آموز: هنر اداره کردن کلاس تنها تعیین سر فصل ها و بررسی تمرین ها نیست. مدرس زبان آلمانی حرفهای باید بتواند با روانشناسی ناامیدی زبان آموز را از بین ببرد و به او حس اعتماد به نفس را القا کند. همچنین در زمان های مختلف در طی یک جلسه با ترفند هایی مانند پخش فیلم های آموزشی و … توجه او را از محیط اطراف به درس معطوف نماید.
چگونه مدرس زبان آلمانی حرفهای شویم؟
شاید شما در چندین کلاس و دورهی آموزشی شرکت کردید ولی همهی چیزی که برای تبدیل شدن به مدرس زبان آلمانی حرفهای نیاز دارید را سر این کلاس ها نخواهید یافت. بخشی از این مهارت ها را خودتان باید به صورت خود آموز یاد بگیرید.
برای تقویت مهارت های چهارگانه و افزایش اطلاعات عمومی در کنار تسلط بر لهجه های مختلف 5 راهکار کاربردی و ساده را به شما معرفی میکنیم.
مطالعه آثار ادبی آلمانی
زمانی که شما به عنوان آموزگار بر سر کلاسی میروید، سطح زبان آموز نباید برای شما فرقی داشته باشد. شاید زبان آموزی با قصد دریافت مدرک سطح B2 و شاید یا هدف دریافت مدرک A1 به کلاس شما آمده باشد. شما باید تسلط کافی روی متون، واژگان، اصطلاحات و کاربرد دستور زبان را داشته باشید تا بتوانید پاسخگوی نیاز های آن ها باشید.
برای دستیابی به این هدف بهتر است آثار پر فروش نویسندگان آلمانی مانند تئودور مومسن، پاول هایزه و گرهارد را مطالعه کنید. همچنین آثار نویسندگان شهیری چون گوته (کتاب فاوست)، هانریش بل (کتاب عقاید یک دلقک) و فرانتس کافکا (کتاب قصر) را نیز از قلم نیاندازید.
فیلم و سریال
بخش مهمی از یادگیری زبان مهارت های گفتاری و شنیداری است. برای بهبود این دو مهارت هیچ چیزی به اندازهی تماشای فیلم ها و سریال های زبان اصلی به شما کمک نخواهد کرد. فهرستی از این برنامه های آموزنده عبارتند از:
- Das weiße Band
- Sauerkrautkoma
- Berlin Falling
- The Ancient Woods 2017
- Extra german
- Revanche
آزمون
حتما لازم نیست که در یک آزمون شرکت کنید. بلکه باید خودتان برنامه دقیق بریزید و به صورت دورهای خودتان را محک بزنید. بهتر است از شبیه سازی آزمون های رسمی و نمونه سوال های موجود استفاده کنید تا درک بهتری از موقعیت خود داشته باشید.
بنویسید
مهارت نوشتاری تنها و تنها با نوشتن قوت مییابد. تنها راه به خاطر سپردن معنا و مفهوم واژگان یا روش درست نوشتن یک جمله با دستور زبان درست است. اگر تمرین و تکرار نکنید خواندن هیچ فایدهای نخواهد داشت و تنها وقتتان را هدر دادهاید. برای تقویت این مهارت باید طرحواره نوشتار های استاندارد را بدانید.
تکرار، تکرار و تکرار
زمانی میتوانید ادعا کنید که یک مدرس زبان آلمانی حرفهای هستید که در زمان بازنویسی یک مطلب از واژه های متنوع استفاده کنید. این تنها محدد به یادگیری واژه ها نیست. دستور زبان و تلفظ نیز به تمرین و تکرار بستگی دارند.

به شما توصیه میکنیم که زیر نویس فیلم ها را بنویسید و از نکات مهمشان یادداشت برداری کنید. مکالماتتان را ضبط کنید و نسبت به ایراد های خود ریز بین شوید. متن ها را با سطوح درک مطلب مختلف را مدام بخوانید و ان ها را خلاصه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید