نکته های مهم و کاربردی در آموزش زبان ترکی

Merhaba (سلام) ! در این مطلب از سایت زبان نگار مقدمه ای بر آموزش زبان ترکی خواهیم داشت و اطلاعات مفیدی را در مورد یادگیری ترکی استانبولی به شما ارائه خواهیم کرد. بیش از 70 میلیون نفر به زبان ترکی صحبت می کنند که عمدتا در ترکیه، قبرس شمالی و قبرس زندگی می کنند. سایر ترکی زبانان در سراسر اروپا و آسیای مرکزی وجود دارند. اگر قصد یادگیری زبان ترکی را دارید، یادگیری حروف الفبا نقطه شروع مناسبی است.

از آنجایی که کلمه های ترکی به همان شکلی که نوشته می شوند، خوانده می شوند؛ یادگیری الفبای ترکی استانبولی باعث راحتی خواندن کلمات می شود حتی اگر شما به طور کامل معنای آن کلمه را درک نکنید. همچنین یادگیری گرامر تركی و ساختار جمله باعث می شود بتوانید به این زبان زیبا مسلط شوید. İyi şanslar (موفق باشید)!


 

آموزش زبان ترکی با تسلط بر الفبا

تلفظ بیشتر الفبای زبان ترکی مانند زبان انگلیسی است. زبان ترکی از الفبای لاتین اصلاح شده استفاده می کند. الفبای ترکی شامل همه حروف زبان انگلیسی به استثنای 3 حرف می باشد. الفبای ترکی q،w  و x  ندارد. بسیاری از حروف ترکی به همان شکل زبان انگلیسی تلفظ می شوند اما چند مورد استثنا نیز وجود دارد:
✅حرف C در ترکی تا حدودی شبیه j در کلمه انگلیسیjar  تلفظ می شود.
✅ حرف g در زبان ترکی  مانند g در کلمه  انگلیسی garden تلفظ می شود.
✅ حرف j در زبان ترکی به نحوی شبیه  S در کلمه انگلیسی pleasure تلفظ می شود.
 گاهی حرف r در ترکی مانندr  در کلمه انگلیسی Red تلفظ می شود، هر چند تلفظ آن متفاوت است و بستگی به موقعیت آن در یک کلمه دارد.
✅حرف  y در زبان ترکی همیشه مثل حرفy  در كلمه انگلیسی yellow تلفظ می شود.
 

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی


برای یادگیری زبان ترکی سعی کنید حروف صدادار را به صورت صحیح تلفظ کنید. اگرچه ظاهر حروف ممکن است شبیه حروف انگلیسی باشند، اما حروف صدادار تلفظ متفاوتی نسبت به زبان انگلیسی دارند.
        حرف a در ترکی تا حدودی مانند حرف U در کلمه ی انگلیسی  sun تلفظ می شود.
       حرف e زبان ترکی، تا حدودی مانند e در کلمه egg تلفظ می شود.
        حرف i در زبان ترکی همانند i در کلمه internet تلفظ می شود. توجه داشته باشید که در زبان ترکی، نقطه بالای i در حرف بزرگ آن نیز وجود دارد یعنی به صورت İ نوشته می شود.
       حرف O در ترکی تا حدودی مانند o  در کلمه انگلیسی Orange تلفظ می شود.
        حرف u در زبان ترکی تا حدودی مانند oo  در کلمه ی انگلیسی book تلفظ می شود.

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

برای آموزش زبان ترکی باید حروفی که منحصر به فرد این زبان هستند را به خوبی یاد بگیرید. در حروف الفبا ترکی شش حرف وجود دارد که در حروف الفبای انگلیسی وجود ندارد. این حروف شامل 3 حرف بی صدا  ç، ǧ،  şو همچنین 3 حرف صدادار ı, ö, ü می باشند.
ǧ  همانند حرف g  است. همیشه بعد از حرف صدادار می آید. اگر به دنبال  a، ı، o، یا u بیاید، صدای حرف قبلی را طولانی می کند. اگر به دنبال  e، i، ö، یا ü بیاید، مانند y در کلمه انگلیسی Yellow تلفظ می شود.
        ç مانند ch در کلمه chat است.
        ş شبیه Sh در کلمه shoe است.
       ı  شبیه i  در کلمه cousin است.
         ö مانند ure در کلمه cure است.
        ü مانند u  در کلمه cute است.

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

در زبان ترکی از  â، î  و û برای تشخیص کلماتی که املای مشابه دارند استفاده می شود. واژه های زیادی از زبان های دیگر به ویژه از عربی، وارد زبان ترکی شده اند. اگر کلمه وارد شده شبیه کلمه دیگری باشد که در ترکی وجود دارد، از این حروف استفاده می شود.
به عنوان مثال،kar  به معنای “برف” است، در حالی که kâr به معنای “سود” است.

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

آموزش زبان ترکی : درک دستورالعمل های اصلی

در زبان ترکی از یک پسوند با ضمایم برای بیان حالت “بودن” استفاده می شود. برخلاف زبان انگلیسی و فارسی، در زبان ترکی هیچ فعلی وجود ندارد که به معنی «بودن» باشد. در عوض، شما می توانید از ” ضمایر شخصی ” مرتبط استفاده کنید. به طور کلی 5 پسوند برای اول شخص و دوم شخص مفرد، اول شخص، دوم شخص و سوم شخص جمع وجود دارد. هیچ پسوندی برای سوم شخص مفرد وجود ندارد.
✅اول شخص مفرد: Ben öğretmenim (من معلم هستم).
✅دوم شخص مفرد: Sen öğretmensin (تو معلم هستی).
✅اول شخص جمع: Biz öğretmeniz (ما معلم هستیم).
✅دوم شخص جمع: Siz öğretmensiniz (شما معلم هستید).
✅سوم شخص جمع: Onlar öğretmenler (آن ها معلم هستند).
 

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

✅هنگام استفاده از پسوند شخصی، می توانید ضمایر شخصی را حذف کنید. از آنجا که برای هر ضمیر پسوند شخصی متفاوتی وجود دارد، می توانید تشخیص دهید که هر پسوند مربوط به چه ضمیری است. به همین علت، پسوند شخصی برای جلوگیری از افزونگی استفاده می شود.
 به عنوان مثال، شما به سادگی می توانید بگویید “öğretmenim” به معنای “من یک معلم هستم”.

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

آموزش زبان ترکی : نحوه ی اضافه کردن پسوند

با اضافه کردن پسوندها ویژگی های دستوری کلمه ی ریشه تغییر پیدا می کند. همانطور که در زبان فارسی پسوندها به کلمه اضافه می شوند، در زبان ترکی نیز پسوندهای متعدد را می توان به کلمه ریشه اضافه کرد. این پسوندها حالت، منفی بودن، جمع بودن، مالکیت، سوالی بودن و بسیاری از ویژگی های دیگر را نشان می دهد. همه این پسوندها می توانند باعث طولانی شدن برخی کلمات شوند اما اگر بدانید که چگونه آنها را تقسیم کنید، خیلی ترسناک نیستند.
 
✅بر خلاف زبان آلمانی، واژه های طولانی در ترکی ترکیبی از کلمات متمایز نیستند. بلکه آنها عبارتند از یک کلمه ریشه با پسوندهای مختلف که این ریشه را توصیف می کند و در نهایت کلمه ریشه را دقیق تر می کند.
به عنوان مثال، اگر کلمه ev به معنی “خانه” را در نظر بگیرید و پسوندها را اضافه کنید، کلمه evimdekilerden را خواهیم داشت که به معنی “چیزایی که در خانه من است” می باشد.
 

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

پسوند صدادار را با آخرین حرف صدادار کلمه ی ریشه هماهنگ کنید. حروف صدادار در پسوند، حرف صدادار نهایی کلمه ریشه را تغییر می دهد. هدف این است که کلمات را با کمترین میزان حرکت دهانی ممکن تلفظ کنیم. این باعث می شود تا واژه ها را روان تر بگوییم.

✅به عنوان مثال، پسوند -SIZ به معنی “بدون” است. برای گفتن “بی گوشت”، این پسوند را باید به انتهای واژه ی ترکی (گوشت) et اضافه کنیم. واژه به شکل etsiz خواهد بود. برای گفتن “بی نمک”، پسوند -siz را با واژه ی tuz هماهنگ می کنیم و واژه tuzsuz (بی نمک) را می سازیم.

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

✅برای مثال دیگر پسوند –ler را در نظر بگیرید، که برای جمع بستن کلمات استفاده می شود. دو شکل دارد: ler وlar. نوع پسوندی که باید به کار ببرید به آخرین حرف صدادار کلمه ریشه بستگی دارد. Gözler به معنی چشم ها است در حالی که telefonlar به معنای تلفن ها است.
 نگران نحوه هماهنگی پسوندها نباشید حتی اگر از حروف اشتباه استفاده کنید، مردم منظور شما را درک می کنند. هنگامی که شک دارید، از حالتی که برای شما راحت تر است استفاده کنید.
حروف بی صدا را هنگام تغییر تلفظ، تغییر دهید. گاهی اوقات اضافه کردن یک پسوند به یک کلمه، حرف انتهایی کلمه ریشه را تغییر می دهد. دلیل این تغییر این است که کلمه را آسانتر تلفظ کنیم. از آنجا که زبان ترکی به صورت آوایی نوشته شده است، اگر تلفظ شما از کلمه ریشه تغییر کند، شما همچنین باید نحوه ی نوشتن کلمه را مطابق با تلفظ تغییر دهید.
هنگامی که یک پسوند را به یک کلمه اضافه می کنید به طوری که حرف بی صدا پس از آن با حروف صدادار احاطه شده، p را به b، ç را به c، t را به d و یا  kرا به g یا ğ تغییر دهید.
    به عنوان مثال، کلمه kitap (به معنی “کتاب”) ، هنگام اضافه کردن im  به انتهای کلمه p به b تغییر پیدا می کند: Benim kitabım (“کتاب من”).

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

    
اگر کلمه ریشه یک سیلابی باشد، معمولا حرف بی صدا تغییر نخواهید داد. حروف بی صدا هرگز در اسم های خاص و کلمات وارد شده از زبانهای دیگر تغییر نمی کنند.

آموزش زبان ترکی: ساختار جمله

در زبان ترکی  فعل در پایان هر جمله قرار می گیرد. کلمات در زبان ترکی به ترتیب فاعل، مفعول ، فعل در جملات قرار می گیرند. این ساختار جمله در بسیاری از زبان های دیگر مانند آلمانی و ژاپنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
به عنوان مثال، اگر شما می خواهید بگوید “پسر توپ را به سمت سگ انداخت” در ترکی به صورت “oğlan topu köpeğe attı.” می باشد. کلمه oğlan  به معنای (پسر)، topu به معنای (توپ)، köpeğe به معنای (سگ) و attı  به معنای (انداخت) می باشد.
 

آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

همچنین برای آموزش زبان ترکی می توانید از منابع موجود در سایت Türk Dil Kurumu (TDK) استفاده کنید. TDK ( انجمن زبان ترکی ) تنظیم کننده رسمی زبان برای زبان ترکی است و بخشی از دولت ترکیه است. این وب سایت سازمان دارای فرهنگ لغت آنلاین رایگان، و نیز سایر نشریات و منابع برای آموزش زبان ترکی است. علاوه بر لغت نامه ها، راهنمای دستور زبان و نگارش نیز وجود دارد و همچنین دارای یک مجله ای است که در مورد تحولات زبان ترکی نوشته شده است.

آموزش زبان ترکی در زبان نگار

دوره مکالمه آموزشی ترکی استانبولی در آکادمی زبان نگار با دپارتمانی متفاوت و مجرب، متشکل از اساتید متخصص در آموزش زبان ترکی استانبولی برگزار می شود.
در سال های اخیر با افزایش روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور، تمایل به مهاجرت به ترکیه و همچنین افزایش تمایل دانشجویان به ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه ،درخواست ها برای یادگیری این زبان زیاد شده است. برای زندگی کردن ( حتی به صورت موقت ) در کشوری دیگر علاوه بر دانستن زبان انگلیسی، دانستن زبان رسمی آن کشور به خصوص در مورد کشوری همچون ترکیه که به زبان خود بسیار علاقمند و متعصب است، ضروری می باشد.
آموزشگاه زبان نگار با کادری مجرب آماده ارائه خدمات به زبان آموزان گرامی برای آموزش زبان ترکی می باشد.


_کلاس های آمادگی آزمون سفارتTÖMER

– کلاس های کلاس های بحث آزاد Serbest Konuşma

– کلاس های VIP

– کلاس های آمادگی آزمون Yös

– آموزش ترکی از طریق فیلم.