آزمون OET : تمام موارد مهم که باید بدانید!

در سال های اخیر تعداد بسیاری از مردم به سبب تحصیلات به ویژه در رشته هایی که به امور بهداشت و درمان مرتبط هستند به مهاجرت علاقمند شدند. برای مهاجرت شما باید حداقل یکی از مدارک زبان انگلیسی مانند مدرک آزمون OET را به کشور مقصد ارائه دهید.
انتخاب بین این آزمون ها آن قدر ها هم کار آسانی نیست. به طور مثال همه سازمان ها الزاما مدرک تافل یا آیلتس را که از معتبرترین ها هستند را نمیپذیرند. اما اگر در شاخه های بهداشت و درمان فعالیت دارید بهتر است با شرکت در آزمون OET شانس خود را برای مهاجرت افزایش دهید. در این مقاله از آموزشگاه زبان های خارجی زبان نگار مهمترین نکاتی که برای موفقیت در این آزمون لازم است بدانید را گردآوری کردهایم.
آزمون OETچیست ؟
آزمون OETیا Occupational English Test یک آزمون تخصصی به زبان انگلیسی است که چهار مهارت اصلی خواندن، نوشتاری، گفتاری و شنیداری داوطلبان را میسنجد. در حقیقت این آزمون برای کادر درمان و رشته های وابسته به حوزه های بهداشتی برای مهاجرت تدوین شده است.
پس از این که افراد بسیاری به کشور های انگلیسی زبان مهاجرت کردند متوجه شدند بسیاری از پزشکان و متخصصین درمانی توانایی بر قراری ارتباط کلامی درستی با مراجعین و بیماران ندارند. همچنین سطح زبان آکادمیک آن ها به صورت تخصصی مورد سنجش درستی قرا نمیگرفت.
برای آموزش آنلاین زبان انگلیسی روی کمک زبان نگار حساب باز کنید. 😁
بنابر دلایلی که گفته شد آزمون OET زیر نظر دانشگاه کمبریج (Cambridge Box hill Language Assessment Trust) برای تعیین و تایید صلاحیت کارکنان بهداشت درمان جهت ورود به کشور هایی زیر برگزار شد:
- استرالیا
- انگلستان
- ایرلند
- نیوزلند
- ایالات متحده آمریکا
- امارات متحده عربی
- سنگاپور

همچنین اگر در شاخه های زیر مشغول به فعالیت هستید بهتر است پیش از اقدام به پذیرش در آزمون OET شرکت کنید:
- پزشکی (Medicine)
- دندان پزشکی (Dentistry)
- پا پزشکی (Podiatry)
- کار درمانی (Occupational Therapy)
- رژیم درمانی (Dietetics)
- بینایی سنجی (Optometry)
- رادیوگرافی (Radiography)
- دارو سازی (Pharmacy)
- گفتار درمانی (Speech Pathology)
- پرستاری (Nursing)
- فیزیوتراپی (Physiotherapy)
- دامپزشکی (Veterinary Science)
پیش از تصمیم گیری برای شرکت در این آزمون باید بدانید که اگر در رشته های فنی مهندسی مشغول به فعالیت هستید یا این که قصد مهاجرت به کشور هایی را دارید که این آزمون را به رسمیت نمیشناسند، بهتر است وقتتان را هدر ندهید و در این آزمون شرکت نکنید.
آشنایی با شرایط برگزاری آزمون OET
سالانه آزمون های مختلفی برای تعیین سطح زبان انگلیسی به همراه اعطای مدرک معتبر برگزار میگردد. آزمون OETهم مانند آزمون های تافل و آیلتس با هدف سنجش مهارت های چهارگانه طراحی شده است. مدرک این آزمون برای 2 سال اعتبار دارد.
امتیاز دهی این آزمون با دیگر آزمون ها متفاوت است. نمره نهایی در 5 سطح A، B، C، D و E اعلام میشود. این آزمون به صورت کاغذی (Paper-Based) برگزار میشود. ترتیب برگزاری آن هم به صورت زیر است:
مهارت | زمان | توضیحات |
---|---|---|
Listening | 50 دقیقه | سه بخش مشترک بین تمام 12 رشته |
Reading | 60 دقیقه | سه بخش مشترک بین تمام 12 رشته |
Writing | 45 دقیقه | یک بخش مجزا بین تمام 12 رشته |
Speaking | 20 دقیقه | یک بخش مجزا بین تمام 12 رشته |
بخش شنیداری آزمون OET
یکی از مهمترین مهارت ها در یادگیری زبان انگلیسی مهارت شنیداری (Listening) است. در این آزمون سنجش مهارت شنیداری در 3 بخش اصلی A ، B و C صورت میگیرد. فایل های صوتی این بخش با لهجه های مختلفی مانند ایرلندی، بریتیش و حتی استرالیایی تهیه شدهاند.
بخش A : در این بخش داوطلبان به دو فایل صوتی 5 دقیقهای از مکالمه بین پزشک و بیمار گوش میدهند. سپس به پرسش های مرتبط پاسخ خواهند داد. به داوطلب اجازه یادداشت برداری داده میشود. در نهایت برای هر فایل به 12 پرسش باید پاسخ صحیح داده شود.
بخش B : در بخش دوم داوطلبان به یک سخنرانی یا گفته های یک شخص گوش میدهند. سپس به 6 پرسش چهار گزینهای و کوتاه مرتبط به فایل صوتی باید پاسخ دهند.
بخش C : این بخش نیز مشابه بخش B است. به این صورت که داوطلب به دو فایل صوتی در حدود 5 دقیقه در موضوعاتی مانند محل کار یا مشاوره هی درمانی گوش خواهد داد. در نهایت به 12 پرسش پاسخ باید دهد.
بخش خواندن آزمون OET
یکی دیگر از مهارت های زبان انگلیسی، مهارت خواندن است. مهارت خواندن تنها درباره روان خوانی نیست بلکه مواردی مانند درک مطلب و درک مفاهیم ضمنی را نیز شامل میشود. این مهارت در 2 بخش A و B مورد پرسش واقع میگردد. در مجموع نیز شامل سه موضوع و 42 سوال میباشد.
بخش A : در این بخش داوطلبان در مدت زمان 15 دقیقه باید یک متن کوتاه را مطالعه کنند. سپس بر اساس همان متن، یک بند داده خواهد شد که تعدادی از کلمات آن حذف شده است و باید داوطلب با تکیه بر دانش خود واژگان و اصطلاحاتی را پیشنهاد بدهد.
بخش B : در بخش دوم داوطلبان در مدت زمان 45 دقیقه باید چند متن را در حوزه های بهداشت و درمان بخوانند. سپس به پرسش های چهار گزینهای که مرتبط به متن ها هستند، پاسخ دهند.
بخش نوشتاری آزمون OET
مهارت نوشتاری آزمون های زبان با هدف سنجش املا، گرامر و کاربرد واژگان برگزار میشود. پرسشی که در بخش نوشتاری این آزمون مطرح میشود قرار است یک برخورد بین افراد حاضر در یک محیط درمانی را شبیه سازی کند. داوطلبان در مدت 45 دقیقه فرصت دارند در موضوعاتی مانند نامه ارجاع، برگه ترخیص و انتقال بیمار و یا گزارشی درباره مشاوره به بیماران بنویسند.
پنج معیار اصلی برای سنجش مهارت نوشتاری در آزمون OET شامل موارد زیر است:
- پاسخ کامل به پرسش ها
- استفاده از اصطلاحات مرتبط و در سطح پرسش مطرح شده
- درک کامل از محرک های زبانی
- به کار گیری ویژگی های زبانی شامل دستور زبان و انسجام متن
- رعایت املای درست و به کارگیری قوانین نگارشی
بخش گفتاری آزمون OET
اولین مهارتی که در زمان یادگیری زبان انگلیسی به چشم میآید، مهارت مکالمه کردن است. در این بخش از آزمون OET داوطلب با مصاحبه کننده حول موضوعاتی که در محیط درمانی اتفاق میافتد صحبت خواهد کرد. زمان این مکالمه در حدود 20 دقیقه خواهد بود.
همچنین در این بخش به داوطلب نقشی داده خواهد شد که روی یک کارت میتواند اطلاعات خودش را بنویسد و حول محور آن با داور گفت و گو کند.
10 معیار اصلی که برای سنجش این مهارت در آزمون OET مورد نظر داوران است شامل موارد زیر میباشد:
- تلفظ ، لحن و لهجه درست و قابل فهم
- رعایت استرس روی بخش های واژه
- روان و آرام صحبت کردن
- استفاده از لحن صحیح در برخورد با بیمار یا همکاران
- استفاده از گرامر درست به ویژه استفاده از جملات شرطی و نقل و قول کردن
- استفاده از دایره واژگان و اصطلاحات کاربردی در زمان تعیین شده برای انجام یک مکالمه
- قابلیت انتقال احساس در زمان صحبت کردن (به طور مثال انتقال دادن حس آرامش به بیماران)
- رعایت توالي تعاملات به صورت منطقي در ضمن گفت و گو
- پرسیدن پرسش های مختلف و مرتبط دربارهی بیماری که فرد با آن دست و پنجه نرم میکند.
- توانایی بیان اطلاعات پزشکی لازم
نحوه نمره دهی آزمون OET
نمره کامل عددی این آزمون 500 است؛ اما در بین 5 سطح A تا E نیز نمره را اعلام میکنند.اگر چه حداقل نمره قابل قبولی در بیشتر کشور ها و مراکز علمی سطح B که معادل نمره عددی 350 میباشد، اعلام شده است.
این در حالی است که در برخی دیگر از کشور ها یا سازمان ها سطح C ، سطح مورد تایید شناخته میشود. نمره قبولی هم توسط هیئت های برگزار کننده و شورا ها در هر زیر گروه صادر می گردد.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید هزینه کلاس تافل خصوصی چقدر است!😁
نمره نهایی آزمون OET به این صورت است که در هر مهارت به صورت مجزا باید به حداقل نمره دست پیدا کنید. سپس این نمره ها جمع زده شده و در کارنامه اعلام میشود.
به طور مثال در بخش Reading ممکن است تعدادی از پاسخ ها اشتباه باشد. اما در نمره دهی این بخش تنها تعدا پاسخ های درست معیار سنجش خواهد بود.

پاسخ های داوطلبان در بخش سوال هایی متنند سوالات چهار گزینهای توسط سیستم کامپیوتری تصحیح میشود. اما در بخش های دیگر داور ها هستند که نمره را بر اساس کتابچه راهنما تصحیح آزمون نمره را اعلام میکنند. در این کتاب درباره نحوه تایید یا رد پاسخ های هر بخش توضیح داده شده است و داور بر طبق این نوشته ها نمره را تعیین میکنند.
به علاوه اعتماد به نفس شما در زمان حضور در آزمون هم اهمیت دارد. بخشی از نمره به دقت و عملکرد داوطلب در طول مدت برگزاری آزمون نیز بستگی خواهد داشت.
سطح انتظارات | نمره آزمونOET |
توانایی بالا در به کارگیری واژگان، جمله سازی و اصطلاحات مناسب در محیط درمانی | 450-500 (A) |
توانایی بسیار خوب در برقراری ارتباط با بیماران و کادر درمانی با به کارگیری واژگان و اصطلاحات مناسب در زمان مکالمه | 350-440 (B) |
توانایی خوب در ایجاد ارتباط با بیماران و همکاران. امکان بروز چند اشتباه و مکث در زمان مکالمه و یا نوشتن یک متن وجود دارد. تسلط به زبان تخصصی نیز بالا است. | 300-340 (C) و 200-290 (D) |
توانایی متوسط در درک مطلب و اتفاق هایی که در محیط میافتد. اشتباه در به کارگیری گرامری و املای کلمات در کنار سطح پایین در تسلط به زبان تخصصی دیده میشود. | 100-190 (E) |
توانایی ضعیف در تمامی مهارت ها به ویژه به کارگیری اصطلاحات و واژگان. | 0-90 (E) |
مزیت های شرکت در آزمون OET
شرکت در آزمون های زبانی مانند آیلتس یا آزمون OETبرای مهاجرت کاری و تحصیلی اجباری است. اما در میان این آزمون ها، OET ویژگی هایی دارد که سبب کسب موفقیت های بیشتری خواهد شد.
- این آزمون برای کادر درمانی است و با ارائه این مدرک نیازی به آزمون مجدد برای سنجش سطح زبان تخصصی ندارند.
- این آزمون در کشور های مختلفی مانند استرالیا، نامیبیا، اکراین و … در سراسر دنیا مورد تایید است.
- با ارائه این مدرک امکان اخذ ویزا وجود دارد.
- به دلیل تشابه موضوعات مورد پرسش در بخش های شنیداری و خواندن، آمادگی آزمون زمان زیادی نیاز ندارد.
- مدرک اعطایی این آزمون برای ریجستری در دانشگاه و محیط های کاری کشور های زیادی پذیرفته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید